Nordjyde modtager Kronprinsesse Marys legat på Tasmanien

Foto: Olafur Steinar Getsson, Scanpix

Nordjyske Jesper Dam er via sin maskinmesteruddannelse på Tasmanien blevet tildelt Kronprinsesse Marys legat.

En nordjysk maskinmesterstuderende på University of Tasmania er blevet hædret af Kronprinsesse Mary. Jesper Dam, der har taget det meste af sin maskinmesteruddannelse på MATEC i Frederikshavn, er i gang med sit 8. semester. Et semester han har valgt tage på den anden side af kloden. 

Her uddeler Kronprinsesse Mary hvert år et legat. Det er hendes far, Dr. John Donaldson, der udvælger vinderen af legatet. Fire studerende på universitet var i spil, men legatet gik altså til nordjyske Jesper Dam. 

- Dr. Donaldson lægger stor vægt på det akademiske niveau. Derfor er det selvfølgelig et meget stort skulderklap at få. Det vidner om, at man har gjort det godt gennem de sidste par år, fortæller Jesper Dam. 

Læs også Drachmann-legatet uddelt

Det er ikke kun den studerende selv, der er lykkelig for legatet. Hjemme på Jesper Dams uddannelsesinsitution MARTEC lægger de ikke skjul på, at det også er et kvalitetsstempel af deres uddannelse, som Jesper Dam høster frugten af. 

- Det bringer os altid stor glæde at høre, at det går vores studerende godt i udlandet. Først og fremmest er det en kæmpe anerkendelse af Jesper Dams arbejde. Vi oplever det på samme tid som en stor ros til vores undervisere og deres undervisning, siger MARTEC’s direktør Pia Ankerstjerne.

Når Jesper Dam kommer hjem fra sit semester i Tasmanien, er det planen, at han skal mødes med Kronprinsesse Mary. Der skal dog lige findes tid i kalenderen, for efter en kort miniferie i Danmark drager den unge maskinmesterstuderende til Grønland for at afslutte sin uddannelse. 

Læs også Martec vil lukke iværksætteren i maven ud i virkeligheden

Flere nyheder fra TV2 Nord