Nordjyske slagteriarbejdere går tilbage til arbejdet

Foto: TVMidtVest

En lokalaftale på Tican i Thisted har fået de ansatte til at genoptage arbejdet. Også på Danish Crowns slagterier slagtes der igen.

Slagterimedarbejderne på Tican i Thisted og på Danish Crown i Sæby har mandag morgen genoptaget arbejdet, efter tre dages arbejdsnedlæggelse. Det oplyser henholdsvis fællestillidsmand på Tican Peter Uno til TV Midtvest og pressechef ved Danish Crown Jens Hansen til TV2 Nord.

Hos Tican i Thisted var det omkring 600 medarbejdere, der havde nedlagt arbejdet, og hos Danish Crown i Sæby gik omkring 550 ansatte hjem. Det hele som en følge af den LO-overenskomst, der torsdag blev stemt igennem - uden 3F- og NNF-medlemmerne, der med store flertal imod overenskomsten blandt andet protesterede mod mulighederne for 42 timers arbejdsuger. 

Læs også Båndene står stille: Tican og Danish Crown er lammet af strejke

Hos Danish Crown er det på alle berørte slagterier, man nu er gået i arbejde igen. Det skete uden, der blev holdt fagligt møde mandag morgen. Det blev der til gengænd på Tican, hvor man indgik en lokalaftale på slagteriet, der skaber rammer for, at slagteriet ikke må praktisere systematisk overarbejde, som ellers er det, mange har frygtet overenskomsten ville åbne op for,

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Aftalen giver og ro, og den sikrer, at mine kollegaer ikke får smidt ekstra timer i hovedet, som de ikke kan sige nej til, siger fællestillidsmand på Tican, Peter Uno til TV Midtvest. 

Læs også Slagteriarbejdere blev påduttet overenskomst mod deres vilje

 

Flere nyheder fra TV2 Nord