Første dag i havnen for Kristian Thulesen Dahl

Uden erhvervserfaring er den tidligere formand for Dansk Folkeparti ansat til at skabe 5000 nye arbejdspladser i de kommende otte år hos Port of Aalborg. Også hans nye kollegaer har store forventninger til ham.

Efter i en årrække at have været formand for Dansk Folkeparti er Kristian Thulesen Dahl mandag tiltrådt et nyt job som administrerende direktør for Aalborg Havn. 

I en alder af 52 år er det hans første rigtige arbejde udenfor politik. Efter 28 år i politik lægger Thulesen Dahl ikke skjul på, at han er nervøs ved at skulle præstere ude i det pulserende erhvervsliv.

quote Jeg vil gøre alt hvad jeg kan, for at skabe aktivitet igen

Kristian Thulesen Dahl

Der ligger allerede en ambitiøs strategiplan om, at der inden 2030 skal tiltrækkes 10-15 nye virksomheder og skabes 5.000 nye arbejdspladser på Aalborg Havn.

- Jeg har kriller i maven. Det er spændende at prøve noget, der er så anderledes som det her, siger Kristian Thulesen Dahl.

- Men nu handler det om at komme ud og skabe nye relationer og af den vej vise, at der er store muligheder i Aalborg, så der kommer nye kunder på havnen.

Vil skabe aktivitet igen

For godt og vel en måned siden forlod det sidste af Royal Artic Lines skibe den del af Aalborg Havn, der hedder Grønlandshavnen. 

Nu er der næsten dødt på det store område, men det skal der nok blive lavet om på, bebuder den nye havnedirektør på sin første arbejdsdag.

- Jeg vil gøre alt hvad jeg kan, for at skabe aktivitet igen - blandt andet i Grønlandshavnen.

Opbakning til Thulesen Dahl

Kristian Thulesen Dahl er uddannet erhvervsjurist fra Aalborg Universitet, hvor han også har taget en to-årig lederuddanelse.

Men siden værnepligten ved Artelleriet i Skive, har han ikke haft et arbejde udenfor Christiansborg. Trods den manglende erhvervserfaring tror de tilsyneladende på ham på havnen.

- Jeg er ikke Fremskridtsmand eller stemmer på Dansk Folkeparti, men Thulesen Dahl har talegaverne i orden, siger Palle Johannesen, der er truckfører hos Aalborg Stevedore Company, der er et datterselskab af Port of Aalborg og fortsætter:

- Han skal nok få styr på havnen, og skaffe en større indtjening og nye arbejdspladser. Jeg tror på ham.

- Det bliver spændende at se, hvad sådan en fyr som Thulesen Dahl kan udrette heroppe, når han er vant til noget helt andet, siger Mads Olesen, der er operation manager hos Aalborg Stevedore Company.

Ingen planer om politik for nu

Foreløbig har den garvede nu eks-politiker ingen planer om at vende tilbage til politik. Som det ser ud lige nu ligger fremtiden i Aalborg.

- Hvis alt går vel, så håber jeg at blive i Port of Aalborg til pensionsdag, siger Kristian Thulesen Dahl.Seneste nyt

fra Nordjylland