Seneste nyt:

Ny biograf skal lokke de unge i Hobro

Folkene bag Hobros foreningsbiograf håber, at de kan få skrabet over 20 millioner kroner sammen til at bygge en ny.

Den over 100 år gamle sal i biografen Filmteateret i Hobro er højt elsket. Alligevel håber folkene bag, at de snart kan bygge en ny. 

- Vi kan ikke leve med en så gammeldags biograf. Selv om mange synes, det er hyggeligt at være her, så mister vi rigtig mange unge mennesker, siger Klaus Elm, formand for Filmteateret i Hobro.

Ifølge ham tager de unge i Hobro til Randers, Viborg eller Aalborg, når de skal se store film med god lyd. Derfor er drømmen at bygge en ny biograf mellem den nuværende og byens bibliotek til lidt over 20 millioner kroner. 

Utålmodige biograffolk

Og de er allerede godt på vej. Foreningerne bag har nemlig fået tilsagn om 12 millioner kroner fra forskellige fonde og donorer. Håbet er, at Mariagerfjord Kommune vil hjælpe med de sidste penge. 

Men det er ikke helt så nemt at få kommunen til at bidrage. Økonomiudvalget i Mariagerfjord Kommune vil udskyde beslutningen til budgetforhandlingerne til efteråret, og det er til stor fortrydelse for de utålmodige biograffolk.

-Vi kunne godt tænke os at komme i gang med at bygge i 2023. Det ved vi så ikke, om det kan lade sig gøre, siger Klaus Elm og fortsætter:

- Det er lidt ærgerligt, at de sender den til hjørnespark og blander det sammen med andre projekter, siger han. 

En sikker vinder

De danske biografer led en hård skæbne under coronanedlukningerne, hvor de måtte holde lukket. Men det er langt fra det eneste, der truer biografernes skæbne. Der bliver nemlig også streamet film på nettet som aldrig før. Alligevel er det ikke noget, der skræmmer folkene bag den nye biograf. 

- Vi tror, at oplevelsen af at komme ind i en moderne ny biograf vil få folk til at komme, siger formanden for Filmteateret i Hobro.

Han er sikker på at de nye omgivelser, vil lokke både unge og gamle til. 

- Det er noget helt andet at sidde i et lydtæt rum med et stort billede, god lyd og i en god stol end at sidde derhjemme, så vi tror ikke, de bliver væk, siger Klaus Elm. 

På onsdag skal byrådet i Mariagerfjord Kommune drøfte om de vil støtte projektet nu, eller om det skal vente til budgetforhandlingerne i august.