Omstridt skrothandler i Aggersund vil sælge sin grund til kommunen

Skrothandler Kenneth Haastrup og hans kone vil gerne sælge deres grund til kommunen, hvis de får et passende beløb.

Beboerne i Aggersund har i flere år klaget over skrot- og bilforhandleren Kenneth Haastrup, der har stablet store stakke af biler og skrot på sin grund.

Beboerne mener, at udsigten til Kenneth Haastrups grund skæmmer byen, men det har indtil nu ikke gjort indtryk på skrothandleren, der også i flere omgange har placeret sine skrotbiler på tilfældige parkeringspladser i byen.

Nu er Kenneth Haastrup og hans kone dog kommet med et tilbud om at sælge deres grund til Vesthimmerlands Kommune, hvis kommunen er villig til at betale den rigtige pris. 

- Jeg synes, vores forhandlinger ser positive ud. Der ser ud til at være en mulighed for at nå til enighed. Vi har ikke forholdt os til prisen endnu, men vi har aftalt at mødes. Vi er selvfølgelig interesserede i at finde en løsning for alle, siger Uffe Bro (S), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune.

Kommune vil selv rydde op på grunden

Han forklarer, at der stadig er nogle ting, som kommunen skal blive enige med skrothandleren og hans kone om, før de går med til at købe grunden. Blandt andet er det ikke på plads, hvem der skal rydde op på grunden, i tilfælde af at kommunen går med til at købe dem af parret.

Kommunen vil dog gerne gå med til selv at rydde op på grunden, hvis prisen passer til det.

- Vi vil gerne helst selv rydde op, så vi ved, at skrottet ender det rigtige sted. Men vi tager en ting ad gangen, og så længe vi snakker sammen, og vi snakker ordentligt til hinanden, så er det fremskridt. Men vi vil gerne have ryddet op på grunden, fordi rodet er med til at skade byens ry, siger Uffe Bro.

Vil gerne sælge for den rette pris

Vesthimmerlands Kommune har i flere omgange meldt Kenneth Haastrup til politiet, da kommunen mener, at skrothandleren overtræder byggeloven om, at en ejendom skal holdes i "sømmelig stand". Det giver Kenneth Haastrup dog ikke meget for, da han mener, at borgerne i Aggersund blot kan kigge et andet sted hen.

- Jeg kan da godt forstå, det er lidt træls at kigge på, men jeg politianmelder heller ikke nogen, hvis de kører i en rød bil, og jeg synes, de skal køre i en grøn bil, siger Kenneth Haastrup.

Han fortæller til TV2 Nord, at han og hans kone er meget tilfredse med at bo i Aggersund, men at han er blevet træt af bilforhandlerbranchen og gerne sælger grunden til den rette pris.

- Hvis jeg kan få en masse millioner for grunden, så vil jeg da gerne det. Det kommer til at blive dyrt for kommunen, siger Kenneth Haastrup. 

Uffe Bro oplyser, at kommunen og Kenneth Hastrup skal mødes igen til et møde om en aftale inden for den nærmeste fremtid.


Seneste nyt

fra Nordjylland