Han besejrede kræft to gange - nu skal han deltage i 'Vild med dans'

Han er vant til at styre spillet på en håndboldbane - nu skal han dyste om at blive den bedste danser.

To gange har den tidligere håndboldspiller Daniel Svensson været ramt af lymfekræft.

Begge gange blev han slået til vægs - men trods kontante skridt bagud overlevede han sygdommen og sled sig tilbage på håndboldbanen.

Nu er den harpiksklistrede bold lagt på hylden, og den erfarne playmaker har kastet sig ud i en ny udfordring.

Han skal deltage i årets udgave af 'Vild med dans'.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver rigtig hårdt for kroppen. Men jeg ser frem til det. Det bliver en spændende udfordring, siger han til TV 2. 

Daniel Svensson er bevidst om, at han efter sine to kræftsygdomme har nogle begrænsninger. Hans restitutionsfase er længere, end den plejer at være, og han er heller ikke lige så god til at udskille mælkesyre og affaldsstoffer.

- Måske jeg får brug for hjælp fra nogle massører, siger han med et smil.

Daniel Svensson stoppede i sommers sin håndboldkarriere efter 17 år som professionel.

quote Jeg var bedst, dengang det var populært at danse i buffalos sko.

Daniel Svensson

Daniel fik første gang konstateret kræftsygdommen Hodkings lymform i 2013. På det tidspunkt var han 30 år gammel. I 2015 gjorde han comeback til håndbolden og var med til at vinde DM-sølv og pokaltitel hos Skjern Håndbold. I 2016 blev han dog syemeldt igen og må igennem endnu en kræftbehandling. 

Selv om han nu er erklæret kræftfri efter to hårde forløb med lymfekræft på tre år, har sygdomsforløbet tæret så hårdt på kroppen, at han har valgt at stoppe. Men det er ikke kun en krop, der har lært at kæmpe sig tilbage, TV 2-seerne vil møde i 'Vild med dans'.

- Under min sygdomsperiode har jeg meget om mig selv og livet. Jeg har lært at kæmpe mig tilbage, og jeg har lært at nyde de dage, der er, og tage de chancer, der kommer. 'Vild med dans' går godt i tråd med det, siger han og tilføjer:

- Jeg kommer igen til at presse mig selv hårdt. Først og fremmest fysisk. Psykisk bliver det en udfordring at stille sig op og danse foran andre. Det foregår mest i skjul på et mørkt dansegulv.

Hvornår har du sidst svunget hofterne på et dansegulv?

- Jeg vil sige, jeg var bedst, dengang det var populært at danse i buffalos sko. Det er ikke blevet til så meget siden. Men jeg håber, at jeg kan finde tilbage i en rytme, siger han.

Daniel Svensson håber på, at hans dansemakker bliver Karina Frimodt, der i 2015 fik konstateret brystkræft. De har mødt hinanden en enkelt gang til 'Knæk Cancer'.

- Hun har selv haft kræft inde på livet, og det kunne give en god forståelse for hinanden.

Selvom Daniel Svensson hverken har modtaget danseundervisning eller har fået udvalgt sin dansepartner, ser han meget frem til at folde sig ud på dansegulvet. 

Mest af alt glæder han sig mest til at prøve kræfter af med dansestilen latin.

- Det bliver noget med, om jeg kan proppe mine store lår ned i de stramme spandex, siger han.

Daniel Svensson er den femte offentliggjorte deltager i næste sæson af 'Vild med dans', der begynder til september.

Udover ham skal skuespilleren Iben Hjejle, musikeren Jokeren, køkkenchefen på Michelin-restauranten Kiin Kiin, Dak Wichangoen, og skuespiller Lucas Hansen også dyste i de mange dansestilarter.

 


Seneste nyt

fra Nordjylland