S-formand: - Det havde været en falliterklæring, hvis det ikke kunne lade sig gøre

Socialdemokraternes regionsformand i Nordjylland er glad for, at en ren S-regering nu er på plads. Han mener, at bevarelsen af regionerne er vigtigt for nordjyderne.

Natten til onsdag stod det klart, at Mette Frederiksen bliver Danmarks nye statsminister. Siden valget den 5. juni har Mette Frederiksen som kongelig undersøger forsøgt at finde opbakning til en ren S-regering, og det er nu lykkes.

- Det er glædeligt at se, at de partier, der har fået et flertallet efter valget, nu er enige om, at Danmark skal i en anden retning end det, den tidligere regering ville. Med det historiske flertal der er i den venstre side af Folketinget, så havde det været en falliterklæring, hvis det ikke kunne lade sig gøre, siger Mogens Vestergård Pedersen, som er regionsformand for Socialdemokratiet i Nordjylland.

Forhandlingerne om regeringsdannelsen har varet 20 dage, og der har været knaster undervejs. Særligt De Radikale har givet Mette Frederiksen sved på panden, blandt andet da de udeblev fra forhandlingerne om en delaftale på klimaområdet, da de ikke ønskede at forhandle delaftaler før økonomien var på plads.

- Jeg har været spændt, for selvom man har flertallet, skal der jo også enighed til. Men jeg har ikke været i tvivl om, at der nok skulle komme en aftale, for ingen var interesserede i at sende bolden videre til de borgerlige. Men da De Radikale udeblev fra et af møderne, der tænkte jeg ’hvad sker der lige her?’ siger Mogens Vestergård Pedersen.

Han har endnu ikke haft mulighed for at læse den 18 sider lange aftale detaljeret i gennem, men der er alligevel enkelte punkter, han ser som en sejr for nordjyderne.

- Det at man holder fast i regionerne og den decentrale styring af sundhedsvæsnet, kommer til at få en positiv indvirkning på vores del af landet. Den kendte model med direkte valg til regionsrådene holder vi fast i, i modsætning til de forslag der lå i det borgerlige forslag om mere centralisering, siger Mogens Vestergård Pedersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland