Stigning på 245 procent: Sommerhusudlejning boomer

Sommerhusudlejningen slår alle rekorder her i vinterferien. Skiferien til Norge og turen sydpå til varmen er aflyst og i år skiftet ud med en uge i et sommerhus.

Annet Larsen afleverer nøglen igen hos Dancenter i Aalbæk, efter hun og familien har tilbragt vinterferien i et nordjysk sommerhus.

- For mig var det fint. Vi har kunnet kælke både ved sømærket i Skagen og på sandmilen, så det har vi haft det meget sjovt med, siger HR-konsulent Annet Larsen fra Århus.

Annet Larsens familie er ikke alene. Udlejningen slår alle rekorder denne vinter, hvor Corona har aflyst rejser til udlandet. Hos Dancenter i Aalbæk ligger bookningerne 245 procent over sidste år.

- Vi har haft den største efterspørgsel i vinterferien, vi nogensinde har prøvet før. Vi har ringet og skrevet til ejere af sommerhuse, om de vil åbne op, fordi efterspørgslen har været så stor, siger afdelingsleder i Dancenter i Aalbæk Gry Munk.

Uge 7 og 8 er normalt ikke travle uge i sommerhusbranchen, for tyskerne er ikke vilde med den danske vinter, og danskerne vil på skiferie. Sådan er det ikke i år.

- De fleste vi har snakket med, er yderst tilfredse. De siger, at det har været rigtig rart, og at de har været mere sammen med familien. Vi har ingen løjper, men vi har da haft rigtig meget sne og kulde, siger Gry Munk.

Årets rekord bliver dog nok svært at slå til næste år.

- Det er svært at spå, men jeg tænker, at interessen er blevet vakt lidt hos danskerne for at holde ferie i Danmark, men jeg tænker også, at der er nogen der skal ud og baske med vingerne i udlandet, hvis der bliver åbnet, siger Gry Munk.

Annet Larsen er klar til endnu en vinterferie i det nordjyske - hvis ellers resten af familien vil med.

- Nogen vil stadigvæk gerne på skiferie i uge syv, men de andre ferier der er Skagen vores favorit, så vi kommer tilbage, siger hun.

På grund af den store efterspørgsel har Dancenter i Aalbæk allerede åbnet for bookningerne for 2022.


Seneste nyt

fra Nordjylland