Borgmester på borgermøde: Sygehus-bygning kan være utidssvarende

Borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard (V), er åben overfor forslag til, hvad der skal ske på Dronninglund Sygehus, men bygningerne kan være utidssvarende, siger han.

Samtlige af de 150 opstillede stole var optaget, og tribunerne i Dronninglund Hallen var onsdag aften taget i brug til et borgermøde, hvor fremtiden for det forhenværende sygehus i Dronninglund skulle diskuteres. 

Lokale borgere, politikere, borgerforeningen og Dronninglund Sygehus' støtteforening havde taget plads til borgermødet, og her gav støtteforeningen udtryk for, at man ønsker, at de gamle lokaler skal huse akutpladser til ældre, der er udskrevet fra sygehusene og som nu kræver pleje. 

- Vi skal være mere opmærksomme på de ensomme, de svage og de syge. Og derfor synes jeg, at det kunne være rigtig godt, hvis man kan bruge sygehusbygningerne i den retning, siger Frits Danielsen, formand for Dronninglund Sygehus' støtteforening. 

- Dyrt at renovere

Borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard (V), var dog ikke umiddelbart med på ideen om at lave akutpladser i de gamle bygninger. 

- Med hensyn til akutpladser er det sådan, at vi har fået 70 plejehjemspladser mere i vores kommune, og vi går i gang med at ombygge Margrethelund (plejehjem, red.), der ligger lige opad sygehuset også med 70 pladser. Og der har vi jo fundet ud af, at det er ligeså dyrt at reparere som at bygge nyt. 

- Nu er vi her jo for at høre gode ideer, og vi får nogle gode ideer. Og der er forskellige muligheder på pladsen deroppe. Der er også den mulighed, at vi vælter den gamle bygning, fordi den kan være utidssvarende på nogle områder, lyder det fra borgmesteren. 

Borgmester håber på hjælp fra private aktører

Mens sygehusets støtteforening håber på, at Region Nordjylland eller Brønderslev Kommune vil tage initiativ til et nyt sundhedstilbud i bygningerne, sætter Mikael Klitgaard i stedet sin lid til, at private kræfter træder til. 

- Noget af det jeg tænker med hensyn til sygehuset er, at der skal være et lægehus, og det synes jeg stadigvæk, at regionen skal holde fast i og bruge eksempelvis den nyere bygning deroppe til. Måske kunne man få nogle privatpraktiserende fysioterapeuter eller andet erhverv ind også. Det vil være rigtig godt, siger Mikael Klitgaard. 

Han er heller ikke afvisende overfor, at grunden, hvor sygehusbygningerne er placeret, kan bruges til boligbyggeri.

- Vi har sagt, at vi er klar til at hjælpe med planlægning, hvis der eksempelvis skal være boliger, men jeg vil da meget gerne have gode ideer her i dag til, at der er nogle private, der vil være med i det, eller noget sundhed. Ja, næsten hvad som helst af foreslag, slutter borgmesteren. 


Seneste nyt

fra Nordjylland