Tysk virksomhed overtager Tican aktier

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Efter fusionen mellem Danish Crown og Tican er afblæst, overdrager Tican nu aktier til den tyske fødevarekoncern Tönnies.

Tican a.m.b.a. har indgået en aftale om at overdrage aktiekapitalen i Tican A/S til en tysk fødevarekoncern. Tican A/S er holdingselskabet for alle Ticans aktiviteter inden for svineslagtning og kødforædling.

Det er den tyske fødevarekæde Tönnies, der overtager aktiekapitalen i den nordvestjyske slagterivirksomhed.

Nyheden om aktieoverdragelsen kommer efter, det er kommet frem, at fusionen mellem Tican og Danish Crown er afvist af de danske konkurrencemyndigheder.

Tican skriver i en pressemeddelelse at fusionen forventes at blive godkendt af EUs konkurrencemyndigheder en måned efter anmeldelsen. Det vil være omkring årsskiftet.

- Aftalen med Tönnies giver samtidig tillid til, at den fremtidige afregningspris for slagtesvin og - søer vil være på et konkurrencedygtigt niveau. Det har ligeledes været afgørende for bestyrelsen og ledelsen, at sikre den fremtidige drift og udvikling af Ticans selskaber - herunder også de ca. 700 arbejdspladser i Danmark, står der i pressemeddelelsen fra Tican.