Uautoriseret tandlæge fortsætter: Styrelse smøler med tilsyn

04:17

En tandlæge fra Aalborg borer stadig i nordjydernes tænder, selvom han har modtaget masser af klager, og selvom han har mistet sin autorisation.

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

En tandlæge fra Aalborg mistede først sin ret til at drive selvstændig tandlægeklinik. Derefter mistede han sin autorisation. I dag behandler han stadig nordjydernes tænder, og i flere måneder var sundhedsstyrelsen udmærket klar over, at han fortsatte.

Syv klager, en tilbagebetaling på 150.000 kroner i erstatning til fejlbehandlinger og en mistet autorisation. Sådan lyder en aalborggensisk tandlæges historik.

Britta Krogh er en af dem, der fik den forkerte behandling af tandlægen. Hun kom til tandlæge for at få påsat en krone på en dårlig tand. Kronen fik hun da sat på – men på den forkerte tand.

Jeg synes det er forfærdeligt for de mennesker, der ender i behandling hos ham

- Jeg synes det er fuldstændig grotesk, at det kan finde sted. Sådan siger Britta Krogh, om det tandlæge besøg, der betød en krone på den forkerte tand og derefter store smerter.

 

Britta Krogh fra Aalborg skulle forrige år have lavet to kronerpå sine tænder, og gik derfor efter et godt tilbud. Men i dag fortryder hun, at hun valgte den forkerte tandlæge, selv om han havde den bedste pris. Foto: Per Frank Paulsen

Man kan jo frygte, at der sker fejl igen, at der bliver lavet fejlbehandlinger.

Da TV2 Nord ringede til tandlægen, var det intet problem at booke en tid.

- Jeg synes det er et kæmpeproblem. Man kan jo frygte, at der sker fejl igen, at der bliver lavet fejlbehandlinger. At der ikke bliver lavet de nødvendige behandlinger eller at der bliver overset ting, siger Martin Bagger, der er tandlæge og med i Regionsklagenævnet.

Tv2 nord har fået aktindsigt I tandlægens sager. Sager, der dokumenterer, at selvom der på papiret er et kontrolsystem med mulighed for at klage, alligevel er tandlæger, der kan behandle patienters tænder uden at have tilladelse til det

- Jeg synes det er forfærdeligt for de mennesker, der ender i behandling hos ham uden at vide hvad han har i baggagen, fortæller Britta Krogh.

Jeg kan simpelthen ikke forstå ,at man som styrelse går ind og finder dybt kritisable forhold og ikke handler på dem.

Tilbage I august 2015 blev tandlægen pålagt en supervisionsaftale. Han måtte altså ikke drive selvstændig tandlægeklinik. I oktober greb styrelsen ham på fersk gerning I ufortrødent at bore videre I folks tænder -  fra egen klinik. Men først I december politianmeldte de ham, og han mistede sin autorisation.

I to måneder var styrelsen altså udmærket klar over, at han stadig tager imod kunder.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå ,at man som styrelse går ind og finder dybt kritisable forhold og ikke handler på dem. Vi har som forbruger en klar forventning om at myndighederne fører kontrol på det her område, siger Sine Jensen, der er senirorrådgiver indenfor sundhedspolitik hos Forbrugerrådet Tænk.

- Hvis der er en tandlæge, der har haft så kraftig kritik at styrelsen har valgt at gå ind og fratage autorisationen så er det vigtigt, at der bliver fulgt op på det, og der rent faktisk bliver sikret, at han ikke fortsætter med at driver praksis, siger Martin Bagger, Regionstandlægenævnet.

Du kan se mere og høre samtalen med tandlægen i videoen ovenfor.