Ven til fyrværkeridræbt: - Jeg har sat mine punktummer

Foto: Bruno Stagsted

For Mads Doré Hansen, der var nær ven med en af de dræbte fra fyrværkeriulykkerne nytårsaften 2014, betyder dagens dom i Retten i Aalborg ikke noget. Han har sat sine egne punktummer.

Mads Doré Hansen fra Hadsund var nær ven med Bo Schmidt Andersen, der nytårsaften 2014 mistede livet i en fyrværkeriulykke. At der tirsdag blev sat et foreløbigt retsligt punktum i sagen, betyder dog ikke noget for ham. Han har sat de punktummer, der skulle sættes.

- Man kommer aldrig, tror jeg, over det. Man lærer at leve med det.

Mads Doré Hansen hørte om den ulykke, der kostede hans ven livet, 1. januar 2015. Her var han på skiferie i Norge i et område, hvor man mange gange før, havde været sammen med Bo Schmidt Andersen.

Efter lang tid med uvished og bekymringer om hvorvidt det faktisk var Bo Schmidt Andersen, der var omkommet i ulykken med den ulovlige krysantemumbombe, fik han det bekræftet.

- Jeg tudede som et lille barn. Sådan er det, siger Mads Doré Hansen.

- Jeg reagerede som man nu gør, når man mister en god ven. Tror jeg. Det har jeg ikke prøvet før.

Efterfølgende drog mads Doré Hansen til toppen af en bakke, som han mange gange før havde gjort sammen med sin ven.

Jeg tudede som et lille barn. Sådan er det

- Der tog jeg et billede uden Bo på, og så løb jeg en tur for ham.

At der tirsdag blev sat et retsligt første punktum i sagen og en 30-årig mand blev idømt seks måneders fængsel betyder dog ikke noget for ham.

- Det punktum betyder ingenting. De punktummer jeg har skullet sætte, de er blevet sat sammen med venner, familie og mig selv.

- De punktummer, der bliver sat er hver gang man gør noget, hvor Bo ikke er der. Første gang man er på ski, første gang man er til et Round Table-møde, første gang vi har været i vinklub uden ham, og første gang man har villet tage telefonen og ringe til ham. Det er nok de punktummer, der er.

At der er faldet dom i sagen betyder for Mads Doré hansen kun noget, fordi det kan være med til at afskrække andre fra at sælge de livsfarlige luftbomber selv. Han vidste faktisk ikke, at dommen ville falde nu.

- Det er vigtigere, at jeg i lørdags var nede, hvor vi stod på ski sammen og havde et øjeblik der. 

Se hele vores indslag om den historiske dom i indslaget herunder.

02:48

Bagmand bag chrysantemumbomber der dræbte tre dømt for uagtsomt manddrab.

Luk video

 

Flere nyheder fra TV2 Nord