Vendelbo med lam arm på vej mod toppen af Mount Everest

Bjergene har i mange år været dét, 33-årige Nikolaj Niebuhr har levet for på trods af en lam højre arm. Dette forår udvider han sine ski- og klatreture, når han kaster sig over den ultimative udfordring: At bestige Mount Everest.

Et handicap behøver ikke være en hindring for at leve et normalt liv. Spørger man 33-årige Nikolaj Niebuhr fra Tårs behøver det heller ikke være en hindring for at leve ekstraordinært liv - eller for at kravle rundt på nogle af verdens højeste bjergtinder for den sags skyld.

- Det giver mig en følelse af at være i live. Det er uvisheden og eventyret, der driver mig. Jeg har været på to Himalya-ekspeditioner, og jeg har været på toppen begge gange. Så jeg må jo kunne et eller andet, siger Nikolaj Niebuhr med et forsigtigt smil.

Med en højre arm, der stort set ikke kan bruges, og et højre ben med kun 80 procent førlighed har vendelboen sine udfordringer, når han kaster sig ud på ski og mountainbike på bjergsiderne. Men ikke desto mindre har han gennemført skimaratonløbet SellaRonda fire gange og besteget både Kilimanjaro, Monte Bianco, Mera Peak, Monte Rosa og Mt. Himlung.

Men dette forår venter den største udfordring endnu: Mount Everest med sine 8848 højdemeter. 

Nikolaj Niebuhr har trænet længe og arbejdet hårdt på at rejse de cirka 300.000 kroner, sådan en klatretur koster. Indtil videre har han rundet 200.000 kroner og mangler dermed den sidste tredjedel, før han til marts tager til Himalya for at blive akklimatiseret i 14 dage.

Til april begynder ekspeditionen. Men den svage og næsten ubrugelige højre arm vækker ikke den store bekymring hos Nikolaj Niebuhr. 

 

- Det er klart, at mit handicap gør det sværere for mig end for andre. Det er jo farligt, og der er jo nogen, som mister livet ved at bestige Mount Everest. Det tænker jeg da over. Men nogen gange tror jeg bare, man skal lade være med at tænke for meget, siger han.

Nikolaj Niebuhr bor i bjergene i Italien, hvor han til daglig arbejder som ski- og mountainbikeguide året rundt. I disse dage er han i Danmark for sidste gang inden sit livs eventyr.

Nikolaj Niebuhr har sat sig for at bestige Mount Everest selvom han er lam i højre side af kroppen.

Kunne man tænke sig at hjælpe Nikolaj Niebuhr med at nå sit mål om at nå Mount Everests tinde, kan man se på hans hjemmeside, www.nikoniebuhr.com, hvordan man donerer penge.


Seneste nyt

fra Nordjylland