Vinterrevy-skuespillere optages i traditionsrigt laug

Foto: Poul Rasmussen

Foto: Poul Rasmussen

1 af 2

Der var smil på læben, kædedans og sang under optagelsesritualet, da de fire skuespillere fra dette års Vinterrevy blev optaget i Chr. IV's Laug.

- Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har grinet så meget en lørdag formiddag,  sådan beskriver Lise Baastrup optagelsen i Chr. IV’s Laug, der blev stiftet 16. december 1942, og som holder til i Duus´ Vinkjælder i det prægtige renæssancehus Jens Bangs Stenhus i Aalborg.

Seancen var arrangeret af Aalborg Kongres & Kultur Center som tak til skuespillerne for det flotte arbejde med dette års Vinterrevy, der indtil videre har spillet for fulde huse, ligesom der også er udsolgt til de resterende spilledage i december.
Lise Baastrup gennemgik lørdag 5. december kl. 9.30 sammen med sine tre Vinterrevy-kolleger Henrik Lykkegaard, Rasmus Krogsgaard og Vicki Berlin, sin kæreste Kristoffer Munch Harris og kapelmester Morten Wedendahl det meget traditionsrige optagelsesritual, som blandt andet indebar at danse kædedans og synge rundt om Jens Bangs Stenhus, at drikke mjød og snaps og spise røde pølser.

Og der var smil på læben og grin i luften blandt dem alle på trods af både blæst og regn, og selvom de skulle tidligt op dagen efter at have spillet revy fredag aften.

- Der var virkelig et højt humoristisk niveau i optagelsesritualet, og det er en ære at blive optaget i lauget, særligt når man hører dem fortælle om alt det, de gør for velgørenhed. Det er noget, jeg rigtig gerne vil bidrage til, sagde Lise Baastrup kort efter optagelsen.

Med optagelsen i lauget modtog hver skuespiller en nøgle til Jens Bangs Stenhus og en guldnål, som kan bæres på tøjet. Og nålen var Vicki Berlin særligt glad for.

. Det var så sjovt, at jeg har helt ondt i kinderne af at smile så meget. Jeg har aldrig ejet sådan en nål før, så den skal virkelig passes godt på, og jeg tager den aldrig af, fortalte Vicki Berlin.

Også værdien af nøglen blev bemærket.

- Det er noget af en tillidserklæring, at der er nogen, som tør at give mig en nøgle til en vinkælder, grinede Lise Baastrup.

Chr. IV’s Laug har gennem årene optaget over 25.000 medlemmer fordelt på 97 forskellige nationer. Blandt de optagede findes mange kendte personer – herunder præsidenter, ministre, ambassadører, politikere, skuespillere og andre kulturpersonligheder, og ikke mindst æresmedlemmerne Hendes Majestæt Dronning Margrethe II, H.K.H. Prins Henrik, H.K.H. Kronprins Frederik, H.K.H. Prins Joachim, og H.K.H. Prinsesse Marie.

Optagelsesceremonien har gennem alle årene fulgt samme mønster og har omfattet alle nye medlemmer, uanset disses rang og stand. Vinterrevy-holdet er derfor kommet i særdeles prominent selskab med optagelsen i lauget.

Flere nyheder fra TV2 Nord