Aalborg Kommune har en plan: Gigantium bliver klar til håndboldsæsonen

En midlertidig mur skal sikre arrangementerne i Gigantium, indtil genopbygningen står færdig i slutningen af året.

Gigantium skal hurtigst muligt i fuld drift igen, siger rådmand Mads Duedahl fra Aalborg Kommune.

- Der har været et møde i dag med rådgiverne, og det ser lovende ud. Heldigvis er det en lille en del af hallen, der er beskadiget. Så vi regner med at få lavet en løsning, så hallen står klar allerede den 16. august, siger Mads Duedahl (V), der er rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune.

Læs også Storbrand under kontrol: 40 brandmænd kæmper stadig ved Gigantium

Branden opstod i den ene ende af Gigantium den 5. juli. Det viste sig senere at brugen af en ukrudtsbrænder var årsag til branden.

Der har lige siden været tvivl om, hvorvidt eksempelvis Aalborg Håndbold kunne komme til at spille hjemmekampe i Gigantium. Men det lover rådmanden nu, at Gigantium bliver klar til.

- Vi får etableret en midlertidig mur, der allerede er klar 16. august. Så kan foreninger hurtigt komme til i Gigantium igen, og Aalborg Håndbold kan spille den første hjemmekamp i hallen, siger Mads Duedahl.

Læs også Gigantium-brand kræver beredskab fra hele Jylland

Oprydningen efter branden er stadig i gang.

Ifølge rådmanden er det realistisk, at den endelige genopbygning af Gigantium er færdig til december.

- Det betyder rigtig meget for Aalborg generelt, at vi får Gigantium på benene igen. En million mennesker er igennem Gigantium hvert år, så det er helt afgørende at Gigantium kommer hurtigt i drift igen. Det er også vigtigt for Aalborg Kommune, at en stor sportsklub som Aalborg Håndbold kan spille dens hjemmekampe på hjemmebane i Gigantium, siger Mads Duedahl.

Læs også Brandbil smeltede ved Gigantium-brand

Ikke muligt at afvikle kampe uden Gigantium
Direktør i Aalborg Håndbold er glad for udmeldingen.

- Det er selvfølgelig utroligt dejligt ovenpå den her hektiske tid, hvor vi ikke vidste det ene eller andet. Jeg vil gerne rose alle de involverede for, at det ikke gik værre. Jeg er glad for, at der er arbejdet på højtryk for en løsning, siger Jan Larsen, direktør i Aalborg Håndbold.

Lige præcis den 16. august, når Gigantium forventes klar til arrangementer, spiller Aalborg Håndbold sæsonens første hjemmekamp mod det tyske storhold THW Kiel, og igen den 25. august, når Paris-Saint-Germain kommer på besøg.

- Det var jo ikke muligt at afvikle de to kampe, hvis ikke vi kunne spille i Gigantium. 7000 billetter i omløb allerede. Der er mange allerede har købt billet, så vi kan ikke bare lige flytte kampen.

Regningen for opbygningen ender formentligt hos Gigantiums forsikringsselskab.

- Vi er i god dialog med dem. Udgangspunktet er, at det er selvrisikoen på 100.000, vi betaler, siger rådmanden.

Læs også Håndbolddirektør dybt berørt over brand: - Jeg beder til Vorherre, at ingen er kommet til skade

Læs også Brand i Gigantium: Det regnede med aske