LIGE NU:

28-årig tiltalt: Menneskeliv i fare ved påsatte brande, der gav skader for millioner

Mand tiltalt for ildspåsættelse under skærpende omstændigheder efter massive brandskader i det centrale Brønderslev i april i år.

11. april i år om aftenen hærgede fire påsatte brande det centrale Brønderslev – brande der kunne have kostet menneskeliv.

En 28-årig mand blev ved et af de fire brandsteder anholdt for at stå bag brandene. Han var set både af vidner og fanget på video.

I morgen fredag sidder den 28-årige på anklagebænken i retten i Hjørring tiltalt for at have sat ild til to beboelsesejendomme, en garage samt en parkeret bil. Han er tiltalt for ildspåsættelse under skærpende omstændigheder, og her er strafferammen op til 10 års fængsel.

I alt løber skaderne i forbindelse med brandene op over 6.6 millioner kroner.

Den 11. april kunne det have været gået helt galt, da den 28-årige i tidsrummet klokken 22.00-23.00 i en radius af 200-300 meter nær gågaden i Brønderslev satte ild fire gange.

Men årvågne beboere i området fik alarmeret brandvæsenet.

En enkelt person blev indlagt med røgforgiftning, men ellers var der tale om massive materielle skader.

Beboere måtte reddes ud

Ifølge anklageskriftet satte den 28-årige klokken cirka 22.15 ild i et trapperum og bagtrappe ved en beboelsesejendom i Brønderslev, hvor der opstod fare for menneskeliv, da to beboere måtte reddes ud af deres lejligheder. Samtidig blev to flugtveje til to andre lejligheder afskåret.

Og klokken cirka 23 satte den 28-årige ild til en bagtrappe på 2. sal på en anden adresse i nærheden, hvilket betød, at en beboer var i fare og måtte reddes ud.

Derudover er den 28-årige tiltalt for ved 22-tiden at have sat ild til papkasser og aviser i en garage i en baggård samt at have sat ild til en parkeret bil.

Ved sagen fredag i retten i Hjørring vil anklageren nedlægge påstand om erstatning.