LIGE NU:

Sygehus til salg: Frygter spøgelsesbygning

21. august udløber chancen for at byde på Dronninglund Sygehus, og lokal støtteforening frygter, at bygningerne og grunden kan ende med at stå og forfalde.

Siden 1895 har der været et sygehus i Dronninglund. Fra 2015 har der dog ikke været patienter på sygehuset, der i perioden frem til og med januar 2019 i stedet har været brugt som asylcenter.

Bygningen har nu i mere end et år været sat til salg af Region Nordjylland, og 21. august udløber budrunden.

Støtteforeningen for Dronninglund Sygehus har siden 2015 kæmpet for bevarelsen af sygehuset. Undervejs har man blandt andet foreslået et Sundhedshus i bygningerne, men altså indtil videre uden held. Nu frygter formanden, at det kan ende med, at bygningerne bliver en øjebæ i bybilledet.

quote Jeg tror, at det er meget begrænset, hvem der vil byde på sygehuset. Skrækscenariet er en investor, som køber det og bare lader stå til. Så snart det ikke er Region Nordjyllands ejendom længere, vil der ikke blive slået græs og alle sådan nogle ting, og det vil være forfærdeligt, hvis det ender med at blive sådan en spøgelsesbygning inde i byen.

Frits Danielsen, formand for Støtteforeningen for Dronninglund Sygehus.

- Jeg tror, at det er meget begrænset, hvem der vil byde på sygehuset. Skrækscenariet er en investor, som køber det og bare lader stå til. Så snart det ikke er Region Nordjyllands ejendom længere, vil der ikke blive slået græs og alle sådan nogle ting, og det vil være forfærdeligt, hvis det ender med at blive sådan en spøgelsesbygning inde i byen, forklarer formand for Støtteforeningen for Dronninglund Sygehus, Frits Danielsen, til TV2 Nord.

Frits Danielsen nævner den forurenede sygehusgrund i Terndrup som et skrækeksempel på, at det kan give overraskelser, hvis man vælger at investere i en sygehusgrund, og derfor forudser han også, at det vil kræve garantier over for en eventuel køber, hvis grunden i Dronninglund skal have nye ejer.

- Det er meget spændende at se, hvad der sker. Vi som støtteforening har jo ikke nogen chance for at byde, så det er op til Brønderslev Kommune, hvis vi skal have medindflydelse på det, der skal ske med sygehuset. Vi har eksempelvis en produktionsskole, som i øjeblikket har pladsmangel, og det kunne måske være en fin løsning for dem, siger Frits Danielsen.

Brønderslev Kommune har ikke givet et bud på sygehuset, og det kommer de heller ikke til at gøre.

- Vi har, hvad vi skal bruge af bygninger i øjeblikket. Det kunne være spændende, hvis en privat investor købte grunden, da den godt kunne være fin til boliger. Vi kan i hvert fald hjælpe til i forhold til nogle ændringer i lokalplanen, siger borgmester i Brønderslev Kommune, Mikael Klitgaard (Venstre), til TV2 Nord.

Se salgsannoncen her.