LIGE NU:

Borgmester om voksende coronaudbrud: - Nu skal vi til at sove med støvlerne på

Kriseberedskabet var ellers nedlagt i Frederikshavn Kommune. Men fra mandag genopstår det, og kommunens folk trækker igen i arbejdstøjet for at forhindre yderligere coronasmitte.

I lang tid har der ikke været tilfælde af coronasmitte i Frederikshavn Kommune, men sådan er det ikke længere. Flere personer er smittet, og det får kommunen til at genetablere sit kriseberedskab, som ellers var nedlagt. 

- Det her er ikke ovre - smitten er her stadig, slår borgmester Birgit S. Hansen (S) fast. 

En familie, som både er minkfarmere og har tilknytning til Vendelbocentret er smittet med corona, og det får borgmesteren til at minde alle om, at det stadig er vigtigt at efterleve myndighedernes anbefalinger. 

quote - Fra nu af er vi nødt til at sove med støvlerne på, så vi er klar, hvis smittetrykket stiger, mange bliver syge, og ting skal lukkes ned. Det må vi forberede os på. 

Birgit S. Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune

Coronaens indryk i kommunen får borgmesteren og hendes folk til at geare op, genoplive kriseberedskabet fra mandag og gøre klar til håndtering af, at smitten også risikerer at brede sig i landets nordligste kommune. 

- Fra nu af er vi nødt til at sove med støvlerne på, så vi er klar, hvis smittetrykket stiger, mange bliver syge, og ting skal lukkes ned. Det må vi forberede os på. 

Derfor er det netop, at man i Frederikshavn Kommune har valgt at genetablere kriseberedskabet, som ellers var nedlagt. 

- Der kan blive behov for at træffe nogle beslutninger, hvor der skal ske ting, vi ikke er vant til for at passe så godt på vores borgere og ansatte som muligt. Og så skal vi være klar til at hjælpe vores naboer, ligesom de skal være klar til at hjælpe os, forklarer Birgit S. Hansen med henvisning til, at Hjørring Kommune har bedt om hjælp, så der kan skaffes plejepersonale nok til at løfte opgaverne, efter 35 medarbejdere på Vendelbocentret i Sindal enten er blevet smittet eller sendt hjem i karantæne. 

- Vi har stadig ikke et højt smittetryk, men det her er en alvorlig påmindelse om, at det her ikke er ovre. Vi skal lytte efter og være forberedt på, at der kan komme en coronabølge i Nordjylland. 

Bølgen er som bekendt allerede skyllet i land i Hjørring og driver langsomt videre mod øst til Frederikshavn, og de to nabokommuner er allerede begyndt at samarbejde over skellet. 

quote - Gode naboer hjælper hinanden. Det her handler jo om at kunne yde service til borgere og steder, som bliver ramt. Og bliver vi bedt om at hjælpe med personale til Hjørring, så skal vi gøre det i det omfang, vi kan, og hvis smitten fortsætter med at sprede sig. Vi kigger allerede nu på worst case scenario. 

Borgmester Birgit S. Hansen.

Hjørring Kommune har kontaktet naboerne i Frederikshavn og er enige om, at der kan blive behov for at hjælpe hinanden. 

- I første omgang betyder det, at vi i Frederikshavn Kommune ser på, at hvis der bliver behov, har vi så ressourcer til at hjælpe Hjørring. Den dialog er i gang, bekræfter hun. 

Hun understreger, at man ikke tømmer Frederikshavn Kommune for personale. Hun er også med på, at der kan være kommunalt personale i Frederikshavn Kommune, som er nervøse for at blive sendt til Hjørring for at arbejde. 

- Skulle det ske, har vi dygtige folk, der kigger på situationen og disponerer derefter. 

Hun er dog ikke i tvivl om, at de to kommuner kommer til at arbejde sammen, hvis situationen forværres. 

- Gode naboer hjælper hinanden. Det her handler jo om at kunne yde service til borgere og steder, som bliver ramt. Og bliver vi bedt om at hjælpe med personale til Hjørring, så skal vi gøre det i det omf

ang, vi kan, og hvis smitten fortsætter med at sprede sig. Vi kigger allerede nu på worst case scenario. 

Birgit S. Hansen om coronasituationen i Hjørring og Frederikshavn. 
def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

def_thumb,50_percent

play Undersøgelser viser, at hjemmearbejde mindsker sygefravær: - Men det er et tveægget sværd, siger forsker

img_8574.jpg

Offer for knivoverfald fortsat for svag til afhøring

def_thumb,50_percent

gallery Nordjylland bliver blæst igennem: Vindstød af stormstyrke målt

300621 Arne Boelt, Borgmester Hjørring Kommune

play Nyt budgetforlig i Hjørring Kommune: - Vi kan fastholde serviceniveauet

def_thumb,50_percent

play Undersøgelser viser, at hjemmearbejde mindsker sygefravær: - Men det er et tveægget sværd, siger forsker

Til forsiden

Til forsiden