LIGE NU:

For få booker tid til vaccine – tjek postkassen eller hos regionen, hvis du er i målgruppen

I Aalborg Kommune er det kun 70 procent af vaccinationstiderne for gruppe 3 der er booket. Det tal skal højere op, lyder det fra direktøren i Aalborg Kommunes ældre- og handicapforvaltning.

Torsdag begynder Aalborg Kommune at vaccinere borgere i gruppe 3, der dækker over borgere på over 85 år.

I første omgang er det dog borgere fra 89 år og op efter, der har fået en invitation, mens også nogle på 88 år har modtaget en sådan. Det har man valgt, da der i Region Nordjylland kun er 3000 vacciner til rådighed i denne omgang og befolkningsgruppen på 85+ er på 12000 borgere. Derfor har man valgt i første omgang at invitere de ældste.

Men onsdag formiddag var det kun 70 procent af tiderne til vaccinationer torsdag og fredag der var booket i Aalborg Kommune.

- Vi vil gerne op på omkring 85 procent. Vi når ikke op på 100 procent, det gjorde vi heller ikke med de foregående grupper, siger Jan Nielsen, der er direktør i Aalborg Kommunes ældre- og handicapforvaltning.

Ring hvis du er i tvivl

Invitationerne bliver som udgangspunkt sendt ud i borgernes e-boks. Men da mange af de ældre borgere er fritaget fra e-boks, har kommunen sendt dem et fysisk brev.

- Der er kun cirka 20 procent, i den her aldersgruppe, der har e-boks. De 80 procent får det i stedet som kvikpost og her landede de første breve i postkasserne i går, og jeg tror ikke de er færdige med at lande i postkasserne, siger Jan Nielsen.

Derfor opfordrer Jan Nielsen til, at borgere i målgruppen, altså fra 88 år og opefter, går ind på vacciner.dk og tjekker, om de kan booke en tid. Alternativt kan de ringe på regionens coronahotline på telefon 97648463 og få oplyst, om de er på listen.

- Er man i tvivl, så skal man også ringe, så vi kan få afklaret, om der er en invitation på vej med posten. Det er også en god idé at tjekke postkassen, hvis der nu skulle ligge en invitation der, siger Jan Nielsen.

Hvis der ikke bliver fuldt belagt på vaccinationstiderne, så går de overskydende vacciner til frontpersonalet.