LIGE NU:

Genåbnede værtshuse lukkede igen uden problemer

En enkelt mand havde svært ved at styre sin brandert, men værtshusene kunne sagtens følge nye retningslinjer.

Mandag kunne de nordjyske værtshuse slå dørene op igen efter at have været lukket ned i to måneder. Og genåbningen gik godt, lyder det fra Nordjyllands Politi.

Vigtigt var det nemlig, at værtshusene var ligeså gode til at lukke dørene som til at åbne dem. Åbningstiden for restaurationer og værtshuse i forbindelse med fase 2 af genåbningen efter coronaepidemien er nemlig begrænset til midnat. En regel det ikke var svært at holde styr på, lyder det fra Nordjyllands Politi.

- Der var ikke noget at se til på den konto, så det var rigtig glædeligt, lyder det fra Jess Fallberg, vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Truede betjent

Politiet måtte dog gribe til anholdelese en enkelt gang mandag aften. Det skete på et værtshus i Hjørring omkring klokken 22.30. Her var en gæst blevet så fuld, at han var blevet bortvist fra det genåbnede værtshus. Og da manden - en 38-årig - ikke havde en intention om at efterkomme bortvisningnen, blev politiet tilkaldt.

- Han er frembrusende overfor vores betjente og da han først prikker den ene i brystet med en finger og efterfølgende truer den anden på livet, så anholder vi ham altså, fortæller vagtchefen.

Den 38-årige er ikke kendt i politiets systemer og vagtchefen forventer, at han bliver løsladt tirsdag ud på morgenen.