Jobcenteret er klar til at hjælpe fra hjemmekontorer. Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix

Opfordring fra Jobcenter til virksomheder og ledige: Brug os!

Der er løsninger at finde - selv i krisetid. Sådan lyder opfordringen fra Jobcenter Aalborg til virksomheder og ledige.

- Brug os, lyder opfordringen fra Jobcenter Aalborg til hjemsendte medarbejdere og virksomheder. 

For i takt med at regeringen fremlægger forskellige ordninger og tilskud til virksomheder, der er ramt af Corona-krisen, melder de første mange spørgsmål fra arbejdsgivere omkring arbejdsfordeling og varslinger.

I Jobcenter Aalborg er Virksomhedskonsulenterne fra Jobhuset etableret på deres respektive hjemmearbejdspladser.
 
- Brug jobcenterets service, så der bliver fundet de bedst mulige løsninger i krisetiden. Vi er allerede i gang med at ringe rundt til vores virksomhedskontakter, men har fuld kapacitet til at hjælpe alle, lyder opfordringen fra Jesper Cetnie Rasmussen, leder i Jobhuset.
 
Det kan blandt andet dreje sig om rekruttering, arbejdsfordeling, varslinger, øvrige beskæftigelsesordninger som løntilskud, virksomhedspraktik, jobrotation og voksenlærlingeordningen, mv. Det direkte nummer til Virksomhedsservice er tlf. 99319090, og der kan træffes en virksomhedskonsulent fra kl. 8-18 alle hverdage.
 
Også i forhold til de ledige er der pres på. Ledigheden vokser med 100 om dagen.

Selv om de arbejder hjemme fra køkkenbordet, så er rådgiverne gået i gang med at kontakte de nyledige, så de får den information, de skal bruge.

Som borger kan man henvende sig til Jobhusets sekretariat på tlf. 99319000 med akutte spørgsmål, men er man for nyligt tilmeldt som ledig, vil en rådgiver kontakte vedkommende på telefon snarest muligt.