LIGE NU:

Pia Olsen Dyhr: Man kan se på genåbning af Nordjylland før andre steder

Formand for SF går til forhandlinger med regeringen med positivt syn på at åbne mindre coronaramte landsdele før andre og nævner Nordjylland som eksempel.

Regeringen og Folketingets partier sidder lige nu og forhandler, hvordan næste skridt i genåbningen af Danmark kommer til at se ud. 

Inden mødet kom formanden for SF, Pia Olsen Dyhr, med overraskende udmelding, der lyder godt, hvis man lytter med nordjyske ører. 

- Jeg kan se af tallene, at der er et langt lavere smittetryk i Nordjylland end i København, der er næsten ingen smittetilfælde. Derfor bør vi nu have en diskussion om, hvorvidt det giver mening at åbne geografisk forskelligt, siger hun til TV2 News og lægger dermed op til differentieret åbning af Danmark. 

Men om det så skal være umuligt at rejse på tværs af landsdelene svarer hun ikke specifikt på. 

- Danskerne bevæger sig ikke rundt i Danmark. Der er nogle få, der gør, på grund af arbejde, og det skal de selvfølgelig blive ved med. Men hvis vi kan lave en genåbning af Danmark, der afspejler smitten, vil det være godt, siger hun og vil lade det være op til danskerne selv om at besinde sig og ikke rejse på tværs af landsdelene. 

Forhandlingerne foregår lige nu på Christiansborg, og hvad der konkret kommer ud af dem, følger vi naturligvis op på her på TV2nord.dk. 

Se hele interviewet med SF-formanden herunder. 

Formand for Socialistisk Folkeparti, Pia Olsen Dyhr, inden forhandlingerne med regeringen om genåbningen af Danmark.