Foto: TV2 Nord

Stena Line fyrer ni medarbejdere i Frederikshavn

Stena Line har i dag nedlagt sin salgs- og marketingafdeling på det danske hovedkontor i Frederikshavn. Ni medarbejdere er blevet fyret.

Corona-krisen har kastet Stena Line ud i en historisk krise, hvor rederiet kæmper for at overleve. 

Rederiet meddelte i sidste uge, at færgeruten mellen Frederikshavn og Oslo blev nedlagt efter 40 års sejlads mellem de to byer. I dag kom så endnu en nedskæring i Frederikshavn. Det danske hovedkontor i i Frederikshavn lukker.

Lukningen betyder, at der nu sættes endeligt punktum i et stort kapitel i Stena Lines historie.

02:21

Efter 40 års sejlads på ruten mellem Oslo og Frederikshavn dropper Stena Line at videreføre ruten.

Luk video

- Det er en svær beslutning, men forklaringen er enkel. Stena Line forventer totalt en nedgang i 2020 på 80 procent, når det gælder passagertrafikken på vores 19 linjer, udtaler pressechef Carl Mårtensson, Stena Line, til Kanal Frederikshavn.

Stena Line har årligt haft 220.000 passagere på ruten mellem Frederikshavn og Oslo. For handels- og turisterhvervet i Frederikshavn og Nordjylland har de mange norske gæster været vigtige. Udover lukningen af ruten har Stena Line også varslet opsigelse af i alt 950 medarbejdere i Sverige. 

Læs også Stena Line lukker færgeruten Frederikshavn-Olso permanent

I dag gik det så ud over salgs- og marketingafdelingen i Frederikshavn, som Gitte Krog var chef for. Hun er nu - sammen med sine otte medarbejdere - blevet opsagt.

- Vi er nødt til at have en mindre organisation, for vi forventer ikke, at passagererne for alvor vender tilbage igen før i 2021, forklarer Carl Mårtensson.

I øjeblikket er der stort set ingen passagerer på ruten mellem Frederikshavn og Göteborg. Det er primært fragt, der bliver sejlet med på Stena Jutlandica og Stena Vinga. Stena Danica har siden i mandags lagt stille.

00:36

Stena Line lukker sit danske hovedkontor i Frederikshavn. 9 ansatte mister deres job.

Luk video