Hidtil største Løvens Hule-investering: Jacob Risgaard investerer i Hotel Viking

Coolshop-medejer Jacob Risgaard trak i aftenens udgave af Løvens Hule den helt store porte monnaie op af lommen. Således kunne Brian Fabricius og John Olesen gå hjem med 2,5 millioner kroner mod til gengæld at aflevere en bestyrelsespost og 25 procent af Hotel Viking Aqua Spa & Wellness.

Selvom Hotel Viking Aqua Spa & Wellness-hotel i Sæby langt fra er en klassisk startup, løb hotellet alligevel med den hidtil største Løvens Hule-investering i aftenens udgave af programmet. Således lagde Jacob Risgaard 2,5 millioner kroner, og dermed kan det i forvejen succesrige spa- og luksushotel fortsætte planerne om øget vækst og internationalisering.

- Jeg tror, vi kommer til at løbe stærkt – det betyder meget for hotellet. Jacob ved ingenting om at drive hotel, det gør jeg, jeg har ikke lavet andet siden jeg var 11 år – og Jacob har ikke de barriere som sådan en som mig. Der er ingen tvivl om, at det kommer til at give os en helt anden måde at tænke hoteldrift på, og det, tror jeg, er sundt. Vi glæder os helt vildt, siger direktør Brian Fabricius fra Hotel Viking Aqua Spa & Wellness til TV2 Nord.

Jacob Risgaard er selv fra Sæby og bor otte minutter fra hotellet. Da han var dreng og boede på børnehjem, gik han ofte forbi og trykkede næsen mod ruderne, og derfor har investeringen en helt særlig plads i hans hjerte.

- Selvfølgelig går jeg med, fordi jeg tror på, at det kan blive en endnu bedre forretning, end det allerede er. Men det er også en investering med hjertet, for det er en arbejdsplads i Sæby, hvor mere end 70 medarbejdere er beskæftiget i højsæsonen. Det skal vi værne om, og jeg er helt sikker på, at Coolshops mange gæster, og hotellets mange besøgende fra Norge og Sverige kan være med til at cementere positionen som et af Danmarks bedste luksus- og spahoteller, siger Jacob Risgaard.

Coolshop-medejer Jacob Risgaard trak i aftenens udgave af Løvens Hule den helt store porte monnaie op af lommen. Således kunne Brian Fabricius og John Olesen gå hjem med 2,5 millioner kroner mod til gengæld at aflevere en bestyrelsespost og 25 procent af Hotel Viking Aqua Spa & Wellness.Foto: Jacob Lange, Lange PR
Coolshop-medejer Jacob Risgaard trak i aftenens udgave af Løvens Hule den helt store porte monnaie op af lommen. Således kunne Brian Fabricius og John Olesen gå hjem med 2,5 millioner kroner mod til gengæld at aflevere en bestyrelsespost og 25 procent af Hotel Viking Aqua Spa & Wellness.Foto: Jacob Lange, Lange PR

quote Der er ingen tvivl om, at det kommer til at give os en helt anden måde at tænke hoteldrift på, og det, tror jeg, er sundt. Vi glæder os helt vildt

Direktør Brian Fabricius, Hotel Viking Aqua Spa & Wellness

Hotel Viking har allerede nedbragt bidraget til de virtuelle booking-kæder fra otte til blot to millioner kroner om året, og den tendens skal gerne fortsætte, når ledelsen i 2021 sætter gang i en omfattende renovering til 14 millioner kroner af både hotellet og spa-området.

Og for direktøren i Sæby handler aftenens deltagelse i Løvens Hule ikke så meget om at få tilført kapital som det handler om udvikling digitalt.

- Det handler ikke så meget om pengene, kapitalen, det handler om at få en profil med, der er 100-metermester i online tilstedeværelse, og det er jeg helt sikker på, at vi har fået, siger Brian Fabricius.

quote Men det er også en investering med hjertet, for det er en arbejdsplads i Sæby, hvor mere end 70 medarbejdere er beskæftiget i højsæsonen

Jacob Risgaard, investor

Familie-ejet hotel

Siden 1982 har hotellet været ejet af Brian Fabricius’ familie, og han overtog selv virksomheden i 2015.

I dag har Hotel Viking Aqua Spa & Wellness 100 værelser, Danmarks tredjestørste spa og et anerkendt brasserie.

Da Brian Fabricius overtog driften, lå omsætningen på 12 millioner kroner, men i 2020 snappede omsætningen godt 29 millioner kroner i halen.

Kutymen blandt landets øvrige spahoteller og resorts er, at der står en kapitalfond eller en privat velhaver bag, men Hotel Viking har trods det private ejerskab skabt en profitabel forretning udelukkende gennem godt købmandskab og et fokus væk fra omsætning og over på bundlinjen.

Det er også en del af grunden til, at Hotel Viking har et erklæret mål om at blive uafhængig af de store virtuelle hotel- og rejsekæder som for eksempel Booking.com og Hotels.com. Ifølge ejerne skaber de måske nok øget omsætning, men giver slet ikke nok penge på bundlinjen.

- Vi har qua vores private ejerskab været nødt til at være gode forretningsfolk, og vi arbejder benhårdt for hver eneste krone, vi tjener. Det har skabt en sund forretning, der selv gennem corona-krisen har klaret sig godt. Hoteldrift er i dag i høj grad en online-disciplin, siger Brian Fabricius, der har kendt sin makker John Guldhammer Olesen de seneste 15 år. Han er i dag salgs- og marketingchef i virksomheden.

Jacob kigger forbi

Nu er den lokale investor Jacob Risgaard med i forretningen, og det vækker glæde på hotellet i Sæby, at det er en lokal mand, der kan se potentialet og har lysten til at kaste såvel penge som kræfter i hotellet.

- Vi sælger et produkt, der er meget baseret på følelser og stemninger, og det er svært at mærke, hvis man ikke har mulighed for at komme forbi , og det har Jacob, forklarer Brian Fabricius med henvisning til, at stedets nye investor bor få kilometer væk.

Hotel Viking blev oprindeligt bygget af en nordmand i 1961 og havde dengang to restauranter og blot 21 værelser. Siden har hotellet levet en omtumlet tilværelse og er ifølge de nuværende ejere drevet ind og ud af betalingsstandsninger, nye ejere og konkurser mindst 14 gange.


Seneste nyt

fra Nordjylland