LIGE NU:

Kvinde varetægtsfængslet i brandsag

En sag om en påsat brand i Frederikshavn har taget en drejning. Endnu en person er blevet varetægtsfængslet.

Politiets teknikere er i dag ude og undersøge huset på Ærøvej i Frederikshavn, hvor der fredag aften ved 23.30-tiden blev opdaget en påsat brand i en villa.

I sagen er en 34-årig mand allerede varetægtsfængslet fire uger i surrogat sigtet for brandstiftelse, fordi han satte ild til det hus, hvor hans egen far lå og sov. Manden afgav forklaring for åbne døre, for politiet mente på daværende tidspunkt, at der var tale om en enkelt syg mands værk. I retten forklarede sønnen nemlig, at han havde sat ild til huset, fordi han hørte stemmer, som han ville forsvare sig i mod. 

Men nu er endnu en person altså varetægtsfængslet i sagen, nemlig en 22-årig kvinde fra Frederikshavn. 

Torsdag har hun for lukkede døre afgivet sin forklaring om sagen.

Hun erkendte at have været på stedet, men nægtede at have påsat branden. Hun er blevet varetægtsfængslet frem til 26. september.

- Vi skal have fundet ud af, om der har været flere derude, siger Thomas Klingenberg fra Nordjyllands Polit

Det var under grundlovsforhøret tirsdag, det kom frem, at der muligvis var en medgerningskvinde.

Både den 34-årige og den 22-årige er sigtet efter paragraffen om kvalificeret brandstiftelse efter paragraf 180 i straffeloven, som er den alvorlige bestemmelse om brandstiftelse. Her er strafferammen helt op til fængsel på livstid.

Den 34-årige mands far lå og sov i huset, da det brændte. Han blev først vækket, da en røgdykker knuste en rude og fik ham reddet ud.

- Politiets teknikere undersøger, om der er mere end et arnested derude. Og så skal der laves en såkaldt farlighedserklæring, der beskriver, om nogen var i livsfare i forbindelse med ildspåsættelsen, siger politianklager Thomas Klingenberg.

Ingen personer kom til skade ved branden, men familiens hund omkom i flammerne.