Mangel på ladestandere i Skagen: - Det er helt forfærdeligt heroppe

Sommeren igennem vil flere tusinde turister lægge vejen forbi det nordligste Jylland, nærmere bestemt Skagen, og mange af dem i en elbil. Det lægger et helt naturligt pres på byens ladestandere.

Det er ikke helt nemt at lade sin bil op, hvis man skal en tur til Skagen. Specielt ikke i løbet af sommeren.

I Frederikshavn Kommune er der 178 offentligt tilgængelige ladestandere - cirka 30 af dem står i Skagen. 

Ægteparret Elsebeth og Ernst Rødgaard er lige nu på ferie i deres sommerhus ved Skagen, og så kører de elbil. Og det giver udfordringer, når man skal ind til byen og vil lade op samtidig.

- Det er kaotisk. Vi må hjem og sætte i stikkontakten, og det duer bare ikke. Der skulle være nogle flere i hvert fald, det synes vi, siger Elsebeth Rødgaard.

Også hos de lokale butikker kan man mærke, at der er pres på byens ladestandere.

- Der er for få af dem, og ofte er det også lidt problemer med dem, så vi har tit kunder, der komme ind og spørger efter hjælp, for nu ligger vi jo lige ved siden af dem, så der er ofte nogen, der tror, vi ejer dem, fortæller Frederikke Gram Jakobsen, der er souschef ved Sport 24 Outlet i Skagen. 

Ifølge hende er der specielt drøn på ladestanderpladserne i løbet af sommerperioden. Og det kan Elsebeth Rødgaard nikke genkendende til. 

- Det er helt forfærdeligt heroppe. Det er virkelig svært at finde en plads, og især i uge 29 er det helt umuligt at komme til at holde her, lyder det.

Uge 29 er som bekendt "Hellerup-uge", hvor Skagens indbyggertal stiger fra cirka 8000 til 50.000 mennesker - altså den absolutte højsæson i området.

Borgmester vil have udbyderne i gang

Hos Frederikshavn Kommune håber man, at udbyderne af ladestandere kigger mod nord næste gang, der skal placeres en oplader.

- Det er ikke en kommunal kerneopgave at sætte ladestandere op, det handler om udbud og efterspørgsel. Og der vil jeg jo gerne sende et signal til de virksomheder, der udbyder, at de skulle tage og komme til Skagen, for det er den vej, det går, og vi er meget interesseret i det i forhold til vores borgere men også vores turister, siger Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn Kommune.

Se indslag med borgmesteren her:

- Hvis de ikke kan se, der er grund til det - men det, tror jeg nu, de kan - så har kommunen mulighed for at lave et kommunalt udbud, men vi rækker lige ud efter de private først, for det er altså dem, der skal tage det marked, forklarer borgmesteren.

Hun frygter ikke, at en mangel på ladestandere i sidste ende kan gå ud over turismen, men hun sender alligevel en klar opfordring til udbyderne:

- Vi vil altså den vej, også for turismens skyld, så vi sætter os ikke ned og frygter noget, men vi rækker ud efter dem og siger: "Se nu, hvor der er gæster og borgere, der vil over i nogle elbiler, for så skal I være der, kære markedskræfter," lyder det fra Birgit S. Hansen (S).


Seneste nyt

fra Nordjylland