LIGE NU:

Spiller testet positiv: Deltog i ishockeycamp med 160 deltagere

En tjekkisk målmand, der i sidste uge deltog i en ishockeycamp i Frederikshavn, er testet positiv for COVID-19.

Den tjekkiske målmand, der i næste sæson skal spille for Frederikshavn White Hawks U-20 hold, deltog i sidste uge i Frederikshavn Ishockey Klubs Hockeycamp. Her var han til prøvetræning, og deltog i to afgrænsede målmandstræninger. Det skriver Kanal Frederikshavn.

27 personer er siden blevet udpeget til at have været i tæt kontakt med målmanden, og alle 27 skal nu selv testes. Blandt de 27 er tre ligaspillere fra Frederikshavn White Hawks.

- Den største kunst lige nu er at undgå unødig bekymring, og i den forbindelse vil jeg gerne understrege, at vi i afvikligen af campen og indkredsningen af de nære kontakter til den mulige smittebærer gør mange gange mere end anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen. Vi er i tæt dialog med myndighederne og får ros for vores hurtige og effektive håndtering, siger formand for FIK, Søren Klyvø, til Kanal Frederikshavn.

Ifølge Kanal Frederikshavn havde den tjekkiske målmand været til en anden træningscamp ugen inden. Her var en anden spiller efterfølgende blevet testet postitiv, og derfor blev målmanden og hans familie testet, da de vendte hjem fra Danmark. UD over den tjekkiske målmand er hans far også testet positiv, mens hans mor og to søskende er negative.

I Frederikshavn deltog der i alt 160 unge spillere og deres forældre plus cirka 100 trænere, ledere og frivillige.