Svenske havvindmøller skaber bekymring for udsigten i Skagen

I Sverige er der planer om endnu en stor havvindmøllepark, og det får nu Frederikshavn Kommune til at reagere.

Bekymring for trækfuglenes ruter, fiskerierhvervet og udsigten fra Grenen. Det er nogle af de bekymringspunkter, Frederikshavn Kommune gennem Miljøministeriet har sendt til Sverige.

- Jeg synes jo, at henvendelsen fra Plan og Miljøudvalget vender lidt tomlen nedad, siger medlem af byrådet, Christina Lykke Eriksen (SF).

Hun er ikke tilfreds med den kommentar, der er blevet sendt af sted.

- Lad os nu få noget konkret på bordet og lad os se åbent på det. Vi er nødt til at kigge på den grønne omstilling.

quote Vi er ikke imod havvindmøller, men vi vil bare gerne inddrages og orienteres om, hvad der sker, siger Peter E. Nielsen.

Socialdemokratiet, formand for Plan og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

Vindmøller op til 320 meter

Sverige ønsker at opføre cirka 50 havvindmøller 20 kilometer ud fra Skagens kyst. Det sker oven i et i forvejen planlagt projekt med 94 møller i området, og i den forbindelse har kommunen sendt en kommentar til den anden side af sundet.

- Vi er ikke imod havvindmøller, men vi vil bare gerne inddrages og orienteres om, hvad der sker, siger Peter E. Nielsen (S), formand for Plan og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

Med møllehøjder på op til 320 meter er bekymringen, at møllerne vil skæmme især udsigten fra Grenen.

- Svenskerne har lavet en visualisering fra deres kyst, men ikke fra dansk side. Det vil vi gerne, vi vil gerne inddrages og se, hvordan det kommer til at se ud.

I forvaltningens svar til Sverige, fremgår det, at den påtænkte placering af vindmøller formentlig vil få konsekvenser i forhold til Grenens status som national kulturarv og samtidige status som en af Danmarks absolut største internationale turistdestinationer.

- Der er jo noget i forhold til, hvordan det kommer til at se ud, og det ved vi ikke endnu, siger Peter E. Nielsen (S).

Savner inddragelse

Christina Lykke Eriksen (SF) er skuffet over, at byrådet ikke er blevet inddraget.

- Jeg synes faktisk, at hele byrådet skal inddrages. Hele verden taler om klima, så lad os lige få det ind i byrådet, så vi alle kan tale om det.

Der er ifølge formanden for Plan og Miljøudvalget en god grund til, at byrådet ikke er blevet inddraget. 

- Jeg ved ikke, om de skulle have været, men det er forvaltningen, der af miljøministeriet, er blevet bedt om et svar. Det er forvaltningen svar og sådan set ikke politikernes svar, siger Peter E. Nielsen (S).

På baggrund af SF's henvendelse vil byrådet blive orienteret om svaret til Sverige seneret på ugen.


Seneste nyt

fra Nordjylland