LIGE NU:

Vokseværk i coronakrisen imponerer minister

Virksomheden M.A.R.S. på Frederikshavn Havn er gået fra 14 til 45 ansatte på et halvt år midt i coronakrisen.

Det drejer sig om det amerikanske selskab M.A.R.S., der på trods af en hård opstart i Danmark, nu oplever fremgang.

Virksomheden har base på havnen i Frederikshavn, men de sidste to år har ikke været ubetinget lette for den store, amerikanske virksomhed. Virksomheden er trådt ind i en helt anden verden end USA og som den første af sin slags i Danmark, har der været flere bump på vejen.

Danmark har langt flere restriktioner, når det handler om ophugning af olieplatforme og borerigge, end USA har.

M.A.R.S. lever af at ophugge og genanvende blandt andet olieplatforme, og nu har virksomheden fået gang i svejseapparaterne og ophugningen.

Efter to hårde opstarts år for virksomheden, er der nu kommet gang hjulene.

- Jeg synes, at det går godt fremad, i dag er der startet ti nye medarbejdere, siger general manager for M.A.R.S. Europe, Kim Thygesen.

Imponeret minister

Indtil mandag morgen var der 35 ansatte i virksomheden på Frederikshavn Havn, men nu er de altså 45 ansatte til at ophugge olieplatforme og borerigge miljøforsvarligt og til genbrug og endnu flere medarbejdere er på vej.

- Vi har hele tiden sagt mellem 150 og 200, det er jeg helt sikker på, at vi bliver. Vi kan allerede se nu, når vi lige om lidt begynder at arbejde på tyrafelterne, så vil vores arbejdsstyrke stige betragteligt, siger Kim Thygesen.

quote Jeg tror, hele Danmark kan lære meget af den måde Frederikshavn kommune har engageret sig.

- Peter Hummelgaard, Beskæftigelsesminister, Socialdemokratiet.

Mandag er beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) på besøg på Frederikshavn Havn og M.A.R.S. for at se på havnens udvikling og den øgede beskæftigelse i en hård coronatid.

- Jeg synes jo for det første, at i en situation, hvor ikke bare Danmark, men hele verden er lagt ned af coronakrise at se, at der bliver bygget en helt ny industri op og bliver skabt helt nye arbejdspladser, det synes jeg jo i sig selv er positivt, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).

Fra 14 til 45

25 af de ansatte på M.A.R.S. er fundet gennem Frederikshavn Kommunes jobpulje for ledige.

- Det er rigtig vigtigt, at vi får fortalt ministeren, at der i hele Danmark bliver arbejdet på at skabe arbejdspladser og tiltrække investorer, så vi kan være med til at Danmark udvikler sig, siger borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit S. Hansen (S).

- Jeg tror, hele Danmark kan lære meget af den måde Frederikshavn kommune har engageret sig i det her på og været villige til at gå langt, siger Peter Hummelgaard (S).

Tilbage i juni måned havde M.A.R.S. 14 ansatte i Frederikshavn, men på et halvt år er virksomheden blevet tre gange større.

- Hver gang, at der bliver skabt et nyt arbejde, så er jeg glad og når der bliver skabt mange arbejdspladser, så er jeg ekstra meget glad, siger Peter Hummelgaard (S).

Nye medarbejdere på spring

M.A.R.S. har lige nu 82.000 tons, der skal ophugges og bud på yderligere næsten 600.000 tons, som kræver, at de næste 100 til 150 bliver ansat.

- Det er inden for det næste halve år til syv måneder. Det er svært at sige lige nøjagtigt. Vi tager efter hver gang der er en opgave, der bliver klar, så tager vi folk ind til det, siger Kim Thygesen.

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

20190918-092032-A_103Mb (1)

Flere nordjyske kommuner åbner for de ældste elever i næste uge

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

Vaccination i Aalborg

play Dan fik det første stik blandt udsatte i Aalborg: - Hold ud lidt endnu. Tingene skal nok blive bedre

Boghandler, Klaus Simonsen

play Julegave-bytteræs i marts: - Normalvis er der en stor pukkel

Til forsiden

Til forsiden