LIGE NU:

Fyrværkeri-sag: Anklager henviser til Præstøulykke

Der er direkte parallel til Præstøulykken i ansvarsspørgsmål, mener anklager i fyrværkerisag. Anklager kræver mindst et års fængsel.

Anklager i fyrværkerisagen fra Hobro hævder, at den hovedtiltalte godt vidste, hvor farligt krysantemumbomberne var, og at det alene er nok til at dømme ham for overtrædelse af de to paragraffer. 

Det rapporterer TV2 Nords journalist Robert Bedsted fra Retten i Aalborg, hvor fyrværkerisagen er gået ind i sin afgørende fase. 

Det kræver blot ifølge anklageren en såkaldt 'årsagssammenhæng'. Altså, at bomberne, han leverede, var dem, der dræbte og sårede i ulykkerne. Det, mener anklageren, er bevist i sagen her. 

Anklageren henviser også til Præstøulykken. Her blev efterskolens forstander dømt for legemsbeskadigelse, selvom han ikke engang var på arbejde. 

Anklageren understreger, at der er tale om så farligt og kraftigt fyrværkeri, at der bør påhvile sælgeren et ansvar. 

Anklager Karina Schou mener, at der skal dømmes frihedsstraf i begge tilfælde. Niveauet skal retten tage stilling til, mener hun, men hun dokumenterer et antal sager, hvor paragrafferne er bragt i spil. 

I de sager ligger fængselsstraffen mellem seks måneder og halvandet års fængsel. Hovedtiltalte bør efter anklagerens idømmes mindst et års ubetinget fængsel. 

Medtiltalte skal også idømmes frihedsstraf, eventuelt betinget.