Foto: Anne Christensen

Murer-Kjeld bliver til sandskulptur

Murer-Kjeld, der er blevet ansigtet på flytningen af det ikoniske Rubjerg Knude fyr, bliver nu skulptureret i sand i Hjørring.

Murermester Kjeld Pedersen, som vi alle kender som 'Murer-Kjeld', har både været hovedperson i en dokumentarfilm og en bog, blevet slået til ridder af Skipper Clement Lauget og nu bliver han skulptureret i sand midt i Hjørring. 

- Det er sådan en hyldest til Murer-Kjeld, siger bagmanden, Karsten Nielsen, der er indehaver af Søndervig Sandskulptur, der også arrangerer den årlige sandskulpturfestival i Blokhus.

Læs også Video: Murer-Kjeld rørt til tårer efter dokumentar-premiere

- Jeg er selv fra Hjørring og har drevet forretning i Søndervig, så nu kan jeg vise folk derhjemme, hvad det er, jeg går og laver. 

Men hvorfor nu en sandskulptur? Udover hyldesten af Murer-Kjelds mageløse arbejde med flytningen af Rubjerg Knude fyr i oktober sidste år, skal skulpturen lave reklame for både sandskulpturfestivallen i Blokhus, handelslivet i Hjørring og selvfølgelig Rubjerg Knude fyr. 

  Foto: Anne Christensen

Skulpturen af Murer-Kjeld bliver en af i alt fire sandskulpturer, der bliver opført i Hjørring de kommende uger. 

Læs også Se videoen: Murer-Kjeld slået til ridder

- Der laves en ved Springvandspladsen, en ved Metrolpol, en på parkeringspladsen ved Meny og en på parkeringspladsen ved A-Z, fortæller Karsten Nielsen til TV2 Nord. 

De tre øvrige skulpturer bliver med motiver af henholdsvis ishuset i Tversted, Nordsøen Oceanarium og Børglum Kloster.

- Det er et hollandsk par, mand og kone, der laver skulpturerne. Det tager cirka 10 dage at skulpturere en skulptur, siger bagmanden og indehaver af Søndervig Sandskulptur.

Murer-Kjeld blev rørt til tårer efter premieren på dokumentarfilmen om flytningen af fyret.

Se de to programmer om flytningen af fyret:

32:25

Afsnit 1 Foto: Jesper Christiansen

Luk video
28:44

Afsnit 2 Foto: Hans Christian Lauritzen

Luk video