SENESTE NYT:

Nybagt mor: - Vaccinen giver en frihed i hverdagen

Nu er det muligt for gravide og kvinder, der ammer at få en coronavaccine. Et tilbud, som den nybagte mor Anne Pahl Christensen vil gøre brug af.

For fem uger siden blev Anne Pahl Christensen mor til datteren Eva, som hun ammer. Det betyder også, at hun ikke har kunne få en coronavaccine – indtil i dag.

Onsdag ændrede Sundhedsstyrelsen deres anbefaling, så de nu anbefaler gravide og kvinder, der ammer, at få en vaccine mod coronavirus. En nyhed, som fik Anne Pahl Christensen til at logge ind og se efter ledige vaccinetider allerede i formiddags.

- Det er rart, at jeg ikke længere skal tænke på at blive testet hele tiden, og jeg føler mig tryg ved at få vaccinen, siger den nybagte mor, der til daglig arbejder som fysioterapeut.

Måtte sidde udenfor

Det er særligt friheden ved at undgå ugentlige tests og altid have et gyldigt coronapas, der betyder noget for Anne Pahl Christensen.

- I sidste uge var jeg på café, men jeg havde glemt at blive testet, så vi måtte sidde ude og spise. Heldigvis var det godt vejr, siger hun med et grin.

Lige efter genåbningen kunne hun godt føle sig utryg, når hun for eksempel var i storcenter, og hun syntes, folk kom for tæt på. Det er dog ikke noget, hun tænker så meget over længere, nu hvor de fleste er blevet vaccineret.

- Jeg har ikke været så frustreret, som mange andre er, men det er bestemt rart at kunne blive vaccineret. Det giver da en frihed, at man ikke skal tænke over det, men bare får coronapasset.

Anne Pahl Christensen fra Hjørring med sin datter Eva, der blev født i midten af juni.
Anne Pahl Christensen fra Hjørring med sin datter Eva, der blev født i midten af juni.
Foto: Mette Kristensen

- Lad være med at pege fingre

Der har længe været debat om, hvorvidt gravide og ammende burde blive vaccineret. Særligt fordi flere andre lande, som Danmark normalt sammenligner sig med, har valgt at lade gruppen indgå i vaccinationsprogrammet.

Derfor har Anne Pahl Christensen også læst en del om vaccine til kvinder, der ammer, for at være sikker på, at det er noget, hun er tryg ved. Nu har hun besluttet sig for at takke ja til vaccinen.

Tidligere onsdag udgav TV2 Nord en artikel på Facebook om vaccination til gravide og ammende, og her kan man se, at det er en beslutning, der deler vandene. Det har Anne Pahl Christensen også lagt mærke til, og hun respekterer, at det ikke er alle, der ville vælge, som hun gør:

- Det er vigtigt, at man er tryg ved det, og jeg synes også, det er fair, hvis der er nogen, der vælger ikke at blive vaccineret, hvis de er utrygge. For mig at se, er det vigtigt at passe sin egen biks og lade være med at pege fingre, hvis nogen gør noget andet, end man selv ville have gjort, siger hun.