LIGE NU:

Tilbage på efterskole: De er som helt nye elever

Det er ikke helt ukompliceret at vende tilbage på livet på efterskolen, når eleverne har været hjemsendt i månedsvis. Derfor er det næsten som at starte forfra - med rutiner og trivsel på skemaet.

Det har vist sig sværere end som så at vende tilbage til hverdagen på efterskolerne, efter at eleverne for over en måned siden igen kunne stemple ind.

Der er stor forskel på onlineundervisning og så livet på en efterskole, og ifølge Efterskoleforeningen har de siden elevernes tilbagekomst erfaret, at eleverne har overraskende svært ved at omstille sig fra de tre måneders hjemmeundervisning til nu at være efterskoleelev på fuld tid. De unge er mentalt trætte, og har svært ved at komme op i gear, lyder det blandt andet.

- Med alle de undersøgelser, der er lavet om hvad nedlukningen gør ved folk i alle aldersgrupper, så har vi været klar over, at det har været trivsel mere end undervisning, vi har skullet have fokus på, nu hvor de er tilbage, lyder det fra Mogens Vestergård Pedersen, forstander på Hørby Efterskole.

En ny skolestart - igen

For at give eleverne de bedste muligheder for at finde sig godt til rette på efterskolen igen har man valgt at se på eleverne som værende et nyt hold, der starter på efterskolen i september. Det er altså de elementære ting med spisetider og sengetider, der skal ind i en rutine igen. 

- Grundlæggende kan man sige, at folk er glade for at være tilbage på skolen. Vi var blandt de første, der fik lov til at lukke efterskolerne op igen, og vi har oplevet det, som jeg vil kalde en ny september, for jeg vil sige, at nogle af de ting, vi har oplevet ved eleverne er noglelunde det samme, som da de startede som helt nye elever, fortæller forstanderen. 

- Der er mange ting i vores hverdagsrytme, som de havde fuldstændig på rutinen før jul, men det er blevet hjemme under nedlukningen.

Og det er ikke det eneste, der er blevet hjemme. Det er nogle af de sociale færdigheder også. 

- Der er nogle skills i forhold til det at være en del af et tæt fællesskab, som man er i på en efterskole, som vi er nødt til at starte forfra med, fortæller Mogens Vestergård Pedersen. 

flysplit til anbj

Flystyrtet i Skagerrak: Da Partnair Flight 394 forulykkede

25_seconds

play Smuk forårssøndag med op til 18 grader i sigte

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

flysplit til anbj

Flystyrtet i Skagerrak: Da Partnair Flight 394 forulykkede

25_seconds

play Smuk forårssøndag med op til 18 grader i sigte

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

Til forsiden

Til forsiden