Seneste nyt:

Vartegn tilbage: Se de to nye klumpfisk i oceanariet

Efter mere end to år uden den ikoniske klumpfisk, har Nordsøen Oceanarium igen fået ikke bare ét, men to eksemplarer af den særprægede fisk.

- Vi er enormt glade.

Ja, glæden er ikke til at skjule hos Sylvia Berglund, der er marketingschef ved Nordsøen Oceanarium. Og det er der en helt særlig grund til. 

For efter mere end to år uden en klumpfisk i Nordsøen, er det nu lykkedes for det nordjyske oceanarium at skaffe ikke bare én, men hele to nye små klumpfisk.

- Klumpfisken er blevet en ambassadør for vores oceanarium, og derfor er det rigtig dejligt, at vi nu igen kan tilbyde vores gæster at opleve den særlige fisk, siger Sylvia Berglund.

quote Den er jo så grim, at man ikke kan andet end at holde af den

Sylvia Berglund, Marketingschef, Nordsøen Oceanarium

Ankom mandag aften

Klumpfiskene kommer fra Portugal, hvor de er blevet fanget ude på havet. Men det er ikke så nemt at transportere den forholdsvis skrøbelige fisk, og derfor har der været bekymring om, hvorvidt de ville overleve turen til Hirtshals.

- Det er altid svært at transportere levende dyr. Og det er ekstra svært at transportere fisk, fordi de er meget afhængige af vandet, de svømmer i, fortæller Sylvia Berglund.

Her kan du se en video af første gang de to klumpfisk blev fodret i Nordsøen Oceanarium.

Fiskene blev i går fløjet fra Portugal til København, hvorefter de blev kørt på en lastbil til bassinet i Hirtshals. Her nåede de frem mandag aften. Og indtil videre ser de ud til at have klaret turen uden problemer. 

- Vi er ret sikre på, at de nok skal klare den. De spiser, de svømmer og de ser sunde og raske ud, så nu skal de bare have lov til at vænne sig til bassinet her, siger Sylvia Berglund.

En meget særlig fisk

Der svømmer mange forskellige fisk og havdyr i Nordsøen Oceanarium. Hajer, sæler og utallige andre forskellige dyr kan opleves i de store bassiner. Alligevel er den noget særprægede klumpfisk noget helt særligt.

- Det er et dyr, som mange af vores gæster efterspørger, og derfor vil vi også rigtig gerne have et eksemplar, vi kan vise folk, siger Sylvia Berglund og fortsætter med et grin:

- Den er jo så grim, at man ikke kan andet end at holde af den.

De to nye klumpfisk vejer et sted mellem fem og seks kilo hver, og er altså en hel del mindre, end den klumpfisk, der blev aflivet på Nordsøen i januar 2020. Den vejede 646, og håbet er, at de to små klumpfisk en dag kan komme op på samme kampvægt. 

Du kan allerede nu se de to klumpfisk i Nordsøen Oceanarium.