LIGE NU:

Buskontrol i Hjørring: Sikkerheden er blevet bedre inden Dana Cup

Nye busselskaber har fået opgaven med at transportere de flere tusinde Dana Cup-deltagere, og deres busser gik mandag eftermiddag igennem politiets kontrol stort set uden fejl.

I år er der styr på bussikkerheden, når tusindvis af deltagere i fodboldturneringen Dana Cup i Hjørring skal transporteres rundt.

Det sikrede Nordjyllands Politi sig, da der mandag eftermiddag blev tjekket bremser på både bybusser og private busser i byen. 

Bussikkerheden blev sidste sommer et varmt emne på Christiansborg, da 30 busser dumpede kontrollerne på grund af dårlige bremser, og ni busser var endda i så dårlig stand, at pladerne blev klippet på stedet. Men mandagens kontrol viser, at der er kommet anderledes styr på sagerne i år.

- Det ser ud til, at branchen har lært af sidste års kontroller. Det er meget tilfredsstillende, siger politiassistent Lars Eriksen fra Tungvognscenter Nord.

Tjekker bremserne hver morgen

Sidste år var det det krakkede busselskab Hjørring City Bus, der havde entreprisen på kørslen med de tusindvis af deltagere ved Dana Cup. I år er det Jørn Busrejser, der har fået opgaven. Og her har beskeden været klar: Ingen busser med fejl ville blive sendt på gaden. 

Derfor er det planen, at alle busser bliver bremsetjekket hjemme i garagen hver morgen under fodboldturneringen, inden de får lov til at køre ud. 

- Jeg synes, vi har gjort alt det, vi kunne gøre. Vi har skilt bremserne ad, renset dem og gjort dem klar, selvfølgelig. Så jeg er ikke nervøs for den her kontrol, siger Per Jakobsen, medindehaver af Hørby Turistbusser, som også leverer busser til Dana Cup.

I løbet af kontrollen blev der fundet enkelte fejl på busserne - et skilt ved en nødudgang, der manglede, og en pulverslukker, der lige akkurat havde overskredet sidste holdbarhedsdato.

Sikkerheden med busserne, der kører med deltagerne ved dette års Dana Cup er væsentligt forbedret sammenlignet med i fjor