Foto: Bruno Stagsted

Greb ud efter politibetjents pistol: 34-årig mand varetægtsfængslet

En 34-årig mand blev ved Retten i Hjørring torsdag varetægtsfængslet i fire uger blandet for at gribe ud efter en politibetjents pistol.

Onsdag aften udviklede en anmeldelse om høj musik fra en lejlighed i Hjørring sig til en sag af mere alvorlig karakter.

Læs også Trods færre optagne på AAU: - Årets optag ser ganske fornuftigt ud

En 34-årig ikke dansk mand forsøgte nemlig at gribe ud efter en politibetjents pistol efter der opstod tumult i lejligheden med den høje musik.

Manden er ved Retten i Hjørring torsdag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi, Christian Jacobsen.

Det var to betjente, der var blevet kaldt ud til meldingen om høj musik ved en bolig. Musikken kom fra en bolig, hvor den 34-årig mand befandt sig. De to betjente forklarede i retten, at de bad manden om at skrue ned for musikken, men det ville han ikke indvillige i.

Derimod blev han ophidset, og situationen udviklede sig kun, da en af betjentene slukkede for musikken og forklarede manden, at enten ham eller musikafspilleren blev taget med, hvis ikke han makkede ret. Derefter opstår der en konfliktsituation, hvor manden bliver mere ophidset.

Efter politibetjentenes forklaring skulle manden inde i lejligheden have sagt: ”I will shoot you with your own gun (Jeg vil skyde jer med jeres egen pistol, red.)”. Den 34-årige mand erkender at have sagt de ord, men siger, at det er sagt på vej mod politigården.

Griber ud efter tjenestepistol

Den 34-årig mand bliver på et tidspunkt mere aggressiv, og derfor forsøger politibetjentene at anholde manden. I forbindelse med, at betjentene forsøger at anholde manden, opstår der tumult, og den 34-årige mand forsøger at gribe ud efter den ene politibetjents tjenestepistol. Det lykkedes ikke den 34-årige mand, at få pistol ud af hylstret, som havde en sikringsanordning.

Manden er sigtet for trusler mod tjenestemand samt sigtet efter straffelovens paragraf 192 a, som blandt andet omhandler at erhverve skydevåben. Ved Retten i Hjørring blev han varetægtsfængslet i fire uger. Han har kæret varetægtsfængslingen.

- Vi er rigtig tilfredse med den kendelse. Vi ville gerne have ham varetægtsfængslet i fire uger, så vi kan nå at få rejst sagen, og det får vi lejlighed til nu, siger anklager ved Nordjyllands Politi, Christian Jacobsen.