LIGE NU:

Union tavs om ishockeyvold

Dansk Ishockey Union har ingen kommentarer til, at Frederikshavns Kristian Jensen nu er tiltalt for vold efter en episode, der udspillede sig på isen.

Det udløser ingen reaktion fra Danmarks Ishockey Union, at anklagemyndigheden under Nordjyllands Politi torsdag offentliggjorde, at man har rejst tiltale mod Frederikshavn White Hawks-spiller Kristian Jensen.

Tiltalen lyder på vold efter straffelovens paragraf 244 og den kan - i yderste konsekvens - give tre års fængsel.

- Det har vi ingen kommentarer til, lyder det fra Henrik Bach Nielsen, der er formand for DIU og i øvrigt bor i Aalborg.

Slog modspiller bevidstløs

Episoden på isen, som nu risikerer at koste 23-årige Kristian Jensen en voldsdom udspillede sig 20. september i Frederikshavn.

Under en ligakamp kom Kristian Jensen og Lucas Bjerre-Rasmussen i klammeri - langt fra et sjældent syn i ishockey. Men da Kristian Jensen førte sit knytnæveslag igennem og ramte Lucas Bjerre-Rasmussen, der havde mistet sin hjelm, ændrede hele sagen karakter og der blev sendt rystelser gennem dansk ishockey.

Lucas Bjerre-Rasmussen var slået bevidstløs og det viste sig efterfølgende og at han havde pådraget sig en alvorlig hjernerystelse.

Hårdeste karantæne i nyere tid

Disciplinærudvalget under Dansk Ishockey Union tildelte to dage efter kampen - den 22. september - Kristian Jensen 17 spilledages karantæne. Det er den strengeste disciplinærstraf der er uddelt i dansk ishockey i nyere tid.

Den betyder, at Kristian Jensen er væk fra isen til 1. december - og straffen blev med det samme modtaget af både Frederikshavn White Hawks og Kristian Jensen, som i en pressemeddelelse samme dag udtalte, at han var meget ked af at Lucas Bjerre-Rasmussen kom til skade.

VIDEO: Se episoden der har ført til den rekordlange karantæne.

Sigtet for vold

Fire dage efter kampen på isen blev Kristian Jensen, efter flere anmeldelser til politiet, sigtet for vold og 10. oktober kunne anklagemyndigheden så oplyse at sigtelsen var blevet forfremmet til en tiltale, så sagen nu skal prøves i retten.

Et ganske usædvanligt skridt at tage ifølge Lasse Lund Madsen, der er professor på Juridisk Institut ved Aarhus Universitet.

Ifølge ham kan der ende voldssager i massevis på politiets bord, hvis man nu skal til at gå væk fra den konservative fortolkning af hvor grænserne mellem sport og strafferet går - og hvor straf oftest håndteres internt i sporten.

Ingen kommentarer

Heller ikke denne del af sagen har Henrik Bach Nielsen kommentarer til.

Han begrunder unionens tavshed med, at sagen verserer i det strafferetlige system hvor Dansk Ishockey Union ikke har en stemme, så man ønsker ikke at kommentere på sagen overhovedet.

Han siger dog, at sagen naturligvis er blevet drøftet i DIU - og at det er i forbindelse med disse drøftelser, man er kommet frem til, ikke at udtale sig om sagen.