LIGE NU:

Brovst Sogn er ét smittetilfælde fra at blive lukket ned

Brovst Sogn opfylder allerede to ud af tre kriterier for automatisk at blive lukket ned, og yderligere et covid-19-smittetilfælde vil resultere i en nedlukning af eksempelvis skoler og fritidstilbud.

Bliver yderligere en borger i Brovst Sogn konstateret smittet med covid-19, bliver der gennemført en automatisk nedlukning af sognet. Det er en realitet, efter at Statens Serum Institut har udsendt mandagens opdaterede smittetal.

Der er i løbet af den seneste uge konstateret 19 coronatilfælde i Brovst Sogn. Det er et mere end søndag, hvor antallet af smittetilfælde i løbet af den seneste uge lød på 18.

Brovst Sogn opfylder i forvejen to ud af de tre kriterier, myndighederne har fastsat for automatisk nedlukning af sogne, og hvis sognet når op på 20 smittetilfælde i løbet af de seneste syv dage, vil det blive lukket ned.

Sådan bliver et sogn automatisk lukket ned

- Det er meget bekymrende

Hvis Brovst Sogn bliver omfattet af den automatiske model for nedlukning af sogne, er kommunalbestyrelsen forpligtet til eksempelvis at lukke alle grundskoler, SFO’er og klubtilbud, ungdoms- og voksenuddannelsesinstitutioner samt lokaler og lokaliteter, hvor der udøves kulturaktiviteter, og lokaler, hvor der udøves-, idræts-, fritids-, og foreningsaktiviteter. Det oplyser Sundhedsministeriet.

- Det er meget bekymrende. Det er ikke rart at blive udsat for en automatisk nedlukning, så vi må gøre, hvad vi kan for at undgå det, sagde Mogens Gade (V), borgmester i Jammerbugt Kommune, søndag til TV2 Nord.

Jammerbugt Kommune har tidligere været udsat for en sognenedlukning, da Kollerup-Fjerritslev Sogn som et af de første sogne blev omfattet af modellen for automatiske nedlukning.

Brovst
Foto: Per Frank Paulsen
40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, det er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Læsø Kommune

Udvalgsformand stopper i utide: Forlader byrådet efter mere end et årti

20210507-155312-L_130Mb

Her kan sygeplejerskernes strejke ramme i Nordjylland

40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, det er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Til forsiden

Til forsiden