LIGE NU:

Glæde på Læsø over særtilskud

Læsøs borgmester Karsten Nielsen (V) er yderst tilfreds med, at kommunen har fået mulighed for at indgå et partnerskab, der skal være med til at dæmme op for øens udfordringer.

Seks nordjyske kommuner får i 2022 et ekstra økonomisk tilskud, fordi de er særligt vanskeligt stillede. Det gælder kommunerne Læsø, Morsø, Vesthimmerland, Brønderslev, Jammerbugt og Hjørring.

I alt får 17 kommuner på landsplan del i det økonomiske tilskud. Særligt Læsø Kommune har svært ved at få økonomien til at hænge sammen, og derfor er kommunen sammen med Lolland og Langeland udvalgt til at indgå i et partnerskab.

Og netop det udviklingspartnerskab, som Læsø Kommune har søgt i flere år, glæder borgmester, Karsten Nielsen.

- Hvis ikke det var fordi, at jeg havde telefonen i den ene hånd, ville du kunne høre, at jeg sidder og klapper, lyder det fra Karsten Nielsen.

For Læsø Kommune betyder det, at kommunen i 2022 modtager et tilskud på 4,9 millioner kroner, og med partnerskabsaftalen, der skal forhandles endelig på plads med Indenrigs- og Boligministeriet, er der mulighed for at aftale et særtilskud over flere år.

- Vi frygtede egentlig, at vi ikke kunne få adgang til den pulje, fordi vi i forvejen får et permanent bundtilskud på 20 millioner kroner, men vores udfordringer med blandt andet flere ældre på øen gør, at vi alligevel får adgang til puljen, siger Karsten Nielsen.

Han kan ikke sige konkret, hvad de 4,9 millioner kroner kommer til at betyde for Læsø, for en del af beløbet vil så at sige blive spist op af automatiske fremskrivninger i budgettet.

Karsten Nielsen fortæller, at der nu skal en drøftelse til med Indenrigs- og Boligministeriet, så kommunen kan få nærmere klarhed over, hvad aftalen kan bruges til.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S) siger, at der med aftalen ligger en mulighed for Læsø over flere år at have det samme særtilskud. Samtidig vil man sikre, at kommunen kan få nogle tilflyttere og skabe nogle arbejdspladser og se samlet på at skabe udvikling på Læsø.

- Læsø er en fantastisk kommune, som på den ene side har gode turistmuligheder, men jo også er en ø, der samtidig har haft faldende befolkningstal en del år, og hvor det kan være svært at tiltrække folk, siger Kaare Dybvad som begrundelse for, at Læsø er kommet i betragtning til særtilskuddet.

Se interview med indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad (S):

F96D46DB-F9B4-442B-8F12-A9804D49E3C6

play Hjælper folk med autisme i job: - Jeg har fundet ud af, hvad jeg er god til

Europa bliver til Scandic

Brand på hotel i Aalborg: Hotelgæst tændte frituregryde på værelset

AaB vinder over Lyngby

AaB indkasserer overbevisende sejr over Lyngby

DAC Genopstår

play Historierne om Dansk Andels Cementfabrik bliver vækket til live i ny bog

F96D46DB-F9B4-442B-8F12-A9804D49E3C6

play Hjælper folk med autisme i job: - Jeg har fundet ud af, hvad jeg er god til

Europa bliver til Scandic

Brand på hotel i Aalborg: Hotelgæst tændte frituregryde på værelset

AaB vinder over Lyngby

AaB indkasserer overbevisende sejr over Lyngby

Til forsiden

Til forsiden