Efterskoleelever giver gratis bilvask for at samle penge ind til velgørenhed

Gratis bilvask, støvsugning og endda pizza kunne man torsdag få i Mariagerfjord.

10. klasses eleverne på Mariager Efterskole gav den torsdag gas med høj musik og gratis bilvask i hele tre timer. 

Årsagen bag arrangementet er, at eleverne til marts næste år skal 10 dage til Indien, og her ønsker man at gøre en forskel for børnene i slummen. 

-  Vi har fokus på socialt ansvar, så vi afholder den her bilvask i samarbejde med nonprofit organisationen littlebighelp, som støtter folk i slummen. Der er mange børn, som bor derude og har dårlige vilkår. Vi kan med 200 kroner sørge for mad, lægebesøg og skoleforberedelser i en hel måned, og det er jo helt fantastisk, fortæller lærer på efterskolen Frederic Berner Søndergaard.

Torsdagens arrangement var ikke det første af sin slags. Faktisk er det tredje år, at efterskolen afholder det. Dog var torsdagens bilvask anderledes end de forgangne. 

- Det er klart det år med flest gæster. Vi har haft 40 biler igennem, så det er rigtig positivt, fortæller efterskolelæreren.

Og selvom det er hårdt arbejde at vaske så mange biler, samt forberede til årets bilvask, så var det nogle tilfredse elever, som Frederic Berner Søndergaard ryddet op med. 

- Eleverne var glade og havde godt gå på mod, men de er trætte nu. 

Bilvasken havde åbent i tre timer, derudover havde eleverne også brugt tid på at pynte op, bage kage og meget andet. 

Det er heller ikke kun Frederic Berner Søndergaard og eleverne, som nyder godt af projektet.

- Der er generelt god stemning i lokalsamfundet. Alle vil jo gerne have en gratis bilvask, støvsugning og endda gratis pizza oveni. Mens vi så ordner bilen, er folk gode til at høre om projektet, og så er folk også søde til at donere, forklarer Frederic Berner Søndergaard. 

De, der kørte forbi arrangementet, fik nemlig i år også kastet en gratis pizza oveni fra det lokale pizzaria Maia Kylling & Pizza, som havde doneret pizzaerne til arrangementet. 

Frederic Berner Søndergaard kender ikke det endelige beløb, men han er positiv og håbefuld. 

- Sidste år fik vi omkring 5000 kroner, men jeg tror, vi stiger over det i år, siger han håbefuldt. 


Seneste nyt

fra Nordjylland