Seneste nyt:

Mistænkt til knivstikkeri er anholdt i Italien

Den 40-årige mand, som Nordjyllands Politi mistænker for at stå bag et knivstikkeri fredag den 3. juni, er nu anholdt. Det skriver Nordjylland Politi i en pressemeddelelse.

Nordjyllands Politi har anholdt en 40-årig mand, som de mistænker for at have stukket en 37-årig mand med kniv i Hobro.

Det fortæller den ansvarlige for politiets efterforskning af sagen, politikommissær Carsten Straszek.

Anholdelsen er sket i Milano i det nordlige Italien. Nordjyllands Politi har ikke mulighed for at gå i detaljer med det konkrete forløb af anholdelsen, der er foretaget af det italienske politi, men politiet har modtaget oplysninger om, at anholdelsen foregik i lufthavnen i Milano den 6. juni 2022.

Knivstikkeriet fandt sted fredag aften omkring klokken 22 på Randersvej i Hobro, hvorefter politiet kort tid efter mødte talstærkt op. Den 37-årige mand blev cirka 20 minutter senere fløjet med helikopter til behandling på sygehuset, hvor han tirsdag stadig er indlagt i kritisk tilstand. 

International arrestordre udsendt

Søndag den 5. juni 2022 fik Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi den 40-årig mistænkte mand varetægtsfængslet in absentia som følge af sigtelsen for forsøg på manddrab. Det medførte også en international arrestordre mod manden.

Og det var dette, der mandag den 6. juni medførte, at italiensk politi kunne skride til anholdelse. 

- Jeg er naturligvis tilfreds med, at det er sket så hurtigt, lyder det fra politikommissær Carsten Straszek, der tilføjer, at næste skridt er, at den anholdte hurtigst muligt skal udleveres til Danmark til videre retsforfølgning. Hvornår udleveringen kan ske, er fortsat uvist. 

- Det har jeg ikke på nuværende tidspunkt tidshorisonten på. Vi har respekt for den proces, der nu skal køre hos vores kolleger i Italien, og så er vi klar til at hente den anholdte mand til Danmark, når italienernes politiarbejde i forbindelse med anholdelsen er afsluttet, siger han.

Efterforskning i fuld gang

Imens fortsætter Nordjyllands Politis intense efterforskning af sagen, understeger politikomissæren.

- Vi efterforsker på fuldt blus. Vi har stadig et stort arbejde foran os. Det består blandt andet i at kortlægge hele forløbet før, under og efter knivstikkeriet. Vi foretager afhøringer, forhøringer, forskellige undersøgelser og en række andre efterforskningsskridt. Alt sammen med det formål at stykke et præcist billede sammen af, hvad der er foregået.

Tak til offentligheden

Det 37-årige offer er fortsat i yderst kritisk tilstand, og sagen efterforskes af Nordjyllands Politi som forsøg på manddrab. De pårørende til den 37-årige mand er underrettet.

- Vi kan ikke udtale os yderligere om sagen af hensyn til det videre efterforskningsforløb, men jeg vil gerne sige tak til alle de borgere, der har henvendt sig med oplysninger i denne meget alvorlige sag, siger Carsten Straszek.

Hvis du ligger inde med informationer af betydning for sagen, så er du fortsat velkommen til at ringe til politiet på 114.fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

010722 Skagen Festival

Nu spiller musikken i Skagen og Nibe

Festivalgæster

gallery De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

Til forsiden

Til forsiden