Foto: Per Frank Paulsen

Negativ: Nu er ingen syge med corona på demenscenter i Hadsund

Demenscenter Skovgården i Hadsund blev i april ramt af coronavirus, men nu er plejehjemmet igen fri af sygdommen.

De kan igen ånde lettet op på Demenscenter Skovgården i Hadsund. Plejehjemmet er nu helt fri af Covid-19.

Demenscenteret blev i midten af april ramt af coronavirus. Seks ansatte og to borgere blev testet positive for Covid-19, og det fik straks advarselslamperne til at blinke hos kommunens Sundhedsberedskab.

Læs også Fire ansatte på plejecenter i Hadsund ramt af corona-virus

Borgere og ansatte blev omgående sat i karantæne, og samtlige arbejdsgange blev nøje gennemgået med en tættekam for at nedbringe risikoen for smitte. Det skete med bistand fra Region Nordjyllands Infektionshygiejne.

Nu har den systematiske indsats båret frugt.

- Det er en meget alvorlig sag, når coronavirus finder vej ind til vores mest sårbare borgere. Derfor er jeg glad for, at personalets omhyggelige indsats nu har givet pote. Vi har ingen smittede, ingen i karantæne og ingen under mistanke, siger sundheds- og ældrechef i Mariagerfjord Kommune, Michael Tidemand, i en pressemeddelese.

Han sender samtidig en stor tak medarbejdere og ledelse på Skovgården og på plejecentrene, for at have stået sammen om at løse udfordringerne.

- Vi har delt de gode erfaringer med personalet på vores andre plejecentre, så det kommer alle vores ældre til gode. Vi har i forvejen tradition for at arbejde systematisk med at sikre de ældres sikkerhed og sundhed, og med de nye erfaringer er vi kommet endnu længere, siger han.

Læs også Besøg på plejehjemmet: Det gør så ondt, at jeg ikke må kramme min svigermor