Seneste nyt

fra Nordjylland

Politiker kylet på porten i Mariagerfjord

Jørgen Hammer (DF) havde ikke nogen forhåbning om, at han blev reddet på målstregen som udvalgsformand i Mariagerfjord Kommune.

Og derfor overrasker det ham ikke, at han ikke længere skal sidde for bordenden, når Teknik- og Miljøudvalget i kommunen skal mødes.

For med stemmerne fem for og to imod, er Jørgen Hammer blevet kylet på porten som udvalgsformand. I stedet bliver det venstremanden Henrik Sloth, der bliver formand i udvalget.

Der er nemlig udbrudt regulær krig mellem kommunens borgerlige partier, efter DF og Konservative har set sig politisk uenige med borgmesterpartiet Venstre i en sag om besparelser på ældreområdet.

Bag uenigheden ligger en budgetoverskridelse på 40 millioner kroner. Sundheds- og Kulturudvalget i kommunen kom derfor med en handleplan, der skulle reducere budgetoverskridelsen.

Og den handleplan stemte Konservative, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Enhedslisten imod. De stillede et ændringsforslag, der blev behandlet på et byrådsmøde 2. november. Det blev ikke stemt igennem.

- Det har intet med vendetta at gøre, selvfølgelig er vi forskellige, ellers var vi i samme parti, men det er måden, vi kommer derhen, som ikke er korrekt. Nu har vi sat stolen for døren, nu vil vi ikke mere, sagde borgmester Mogens Jespersen 29. november til TV2 Nord.

På torsdag skal der stemmes om en ny formand i Kultur og Fritidsudvalget, hvor de konservatives Jens-Henrik Kirk sidder for bordenden.

Se indslag om det politiske slagsmål i Mariagerfjord Kommune herunder:

Borgmester, Mogens Jespersen, i Mariagerfjord Kommune meldte i går ud sammen med sit parti Venstre, at de vil sætte to udvalgsformænd fra Dansk Folkeparti og Konservative på valg. Dermed bryder de deres konstitueringsaftale. Det er yderst sjældent, at man ser tilfælde, hvor konstitueringsaftaler bliver brudt.