Seneste nyt

fra Nordjylland

75 procent af tidligere minkavlere, har ikke sendt deres sag ind endnu

Sådan lyder det fra transportminister Thomas Danielsen (V) som svar på en del af den kritik, som en række nordjyske minkavlere har rejst på baggrund af, at de mener, der er alt for lang sagsbehandlingstid i forhold til at få erstatning, revet farmen ned og komme videre.

- Jeg har fuld forståelse for, at man gerne vil have en afklaring. Min opgave som ansvarlig minister for hele nedrivningsprocessen er, at der er det nødvendige antal medarbejdere til at håndtere de sager, der kommer ind. Og det er der, siger Thomas Danielsen.

Ministeren anerkender, at der kan være lang ventetid på at få en afklaring, men det afhænger af hvilken model, de tidligere avlere vælger.

- Hvis man vælger den her vurderingsmodel, hvor vi er ude og vurdere alt ved hver enkelt avler. Så er det en meget kompleks model, som branchen selv har ønsket, sådan at man har mulighed for at få så præcis en vurdering som muligt, og der vil sagsbehandlingstiden være plus-minus ni måneder. Så det er klart, det tager lang tid, men så har man den mulighed for at vælge fast-track-ordning. På den måde har man en afklaring inden for to-fire måneder, fortæller transportminister Thomas Danielsen.

Læs mere her.