04:24

Hårdt betonarbejde og akademikere. I Hjallerup spiller det godt sammen. Her har de vundet en pris for samspillet mellem faglærte, ufaglærte og akademikere til at udvikle virksomheden.

1 af 2

Betonvirksomhed vinder pris for brugen af akademikere

HI-Con i Hjallerup har vundet Akademikerprisen 2016 for brugen af akademikere i udviklingen af virksomheden.

I kantinen hos Hi-Con i Hjallerup sidder en stor del af virksomhedens 60 medarbejdere og spiser frokost. På væggen bag hænger et kæmpe skilt, hvor der står Akademikerprisen 2016.

Her spiser alle medarbejdere sammen – både arbejderne fra produktionen, akademikerne og funktionærer fra kontoret. Men de sidder ved hver deres bord.

- Grunden til vi helst ikke sidder ved siden af hinanden, det er fordi, de har beskidt tøj. Men faktisk så sidder vi tit og vender os og snakker med hinanden, siger Lotte Ammitzbøll, som er Teknisk Assisten hos Hi-Con.

Virksomheden producerer altaner, trapper, facader og meget mere i beton. Noget de hele tiden prøver at udvikle på.

- Det er jo processen fra bare at være en produktionsvirksomhed, vi skaber jo egentlig meget mere værdi, hvis man kigger på den viden, der ligger bag og det er den, vi har fokuseret på at udvikle, siger Peter Vendelin Olesen, direktør hos Hi-Con i Hjallerup.

Netop det, at de udvikler og er innovative, og samarbejdet mellem faglærte, ufaglærte og akademikere har givet dem Akademikerprisen 2016 fra Akademikernes A-kasse.

- Det var det første jeg tjekkede, da jeg vågnede i morges. Det var, om vi havde vundet, siger Lotte Ammitzbøll glad.

Sammen med prisen modtager virksomheden 100.000 kroner.