Coronavaccine-slutspurt i Brønderslev: - Vi kender beboerne rigtig godt

I Fælleshuset på Niels Bohrs Plads i Brønderslev var slutspurten i dag sat ind for at få de sidste med på vaccinevognen. I Region Nordjylland er det 88,2 procent af dem på 12 år og opefter, der har fået tilbudt en vaccine, som har takket ja.

Nikita Knoblok fik i dag torsdag sit første vaccinestik mod coronavirus i Fælleshuset på Niels Bohrs Plads i Brønderslev. Hun har udskudt beslutningen om af få en dose, da hun har følt sig utryg ved tanken om at få skudt et stof ind i kroppen, som hun ikke ved, hvordan hendes krop vil reagere på. 

- Jeg er glad for, at jeg nu har fået det gjort, men jeg har været ret nervøs i forhold til det, siger Nikita Knoblok til TV2 Nord.

Hun var i dag taget til Region Nordjyllands pop-up vaccinationsklinik i Fælleshuset på Niels Bohrs Plads i Brønderslev sammen med sin kæreste. Parret har af forskellige årsager ikke haft tid til at blive vaccineret, men en 80-års fødselsdag i nær fremtid, fik dem i dag til at få taget hul på vaccinaitionsprogrammet.

- Det er hovedsageligt på grund af familien, hvor der er nogen, som er oppe i årene og skræmte for at blive ramt af coronavirus, forklarer Mads Kjeldgaard, til TV2 Nord.

Tæt på borgerne

Abas Khalaf har sin daglige gang i Fælleshuset på Niels Bohrs Plads i Brønderslev, og han er i kontakt med mange af borgerne i de omkringliggende boliger. Han og kollegaerne har gjort en stor indsats for at få borgerne til at besøge Region Nordjyllands pop-up vaccinationsklinik i Fælleshuset.

- Det betyder rigtig meget for området, fordi vi jo styrker immuniteten og minimerer risikoen for smitte. Folk synes, at det er dejligt, at de lige kan kigge forbi, og så sætte sig op i stuen og se fjernsyn eller noget lige efter, fortæller Abas Khalaf, projektleder i Boligforeningen P.M. i Brønderslev, til TV2 Nord. 

Se historien som video her ovenfor.

Allerede for fire uger siden var pop-up klinikken forbi første gang. Som i resten af landet er det særligt de unge, som også i Brønderslev er svære at overbevise om, at de skal tage imod et stik mod coronavirus.

- Mit argument til dem er, at de ikke skal gøre det på grund af dem selv, men på grund af deres forældre. Det får dem måske til at tænke lidt over tingene, siger Abas Khalaf.





Seneste nyt

fra Nordjylland