Erstatning til de første minkavlere er forsinket - igen igen

Nu er meldingen, at de første minkavlere får erstatning i slutningen af februar. Det er 10 måneder senere end planlagt.

Erstatningen til de omtrent 1100 minkfarme i Danmark er igen forsinket. Eller erstatningen til de første 25 er i hvert fald. Det oplyser Minksekretariatet til BT. 

Først skulle erstatningen til de 25 første prøvesager om erstatning være klar inden påsken 2022, og senere blev det udskudt til at være før nytår. Nu er meldingen, at det bliver i udgangen af februar. 

En af de 25 prøvesager om erstatning, er Dion Hjørringgaards. På hans minkfarm i Brovst havde han frem til 2020 godt og vel 3.000 minktæver. 

Da TV2 Nord talte med ham tilbage i december, var han ivrig efter at få gang i processen, så både han og resten af de tidligere minkavlere kunne få erstatning. Dengang sagde han sådan til TV2 Nord, om den ny regering, der havde lovet at sætte gang i tingene: 

- Jeg håber, at de speeder op for processen. Det synes jeg, at man skylder hele erhvervet. Måske skal der gives flere ressourcer til det, eller måske skal det gribes an på en anden måde. Mindre flueknepperi. Jeg har en masse ting, jeg kunne sige, men de kan sikkert finde mit nummer, så giver jeg dem i hvert fald gerne nogle gode råd, så vi kan komme videre, siger Dion Hjørringgaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland