Fodboldfeber i Nordjylland: - Nu er der stemning

To gange har Danmarks A-landshold tidligere mødt Tunesien – begge gange med nordjyske scoringer.

Klokken 14 tirsdag er de danske VM-helte gået på banen i Qatar til den første gruppekamp ved dette års VM i fodbold.

TV2 Nord var med ved to storskærmsarrangementer i Nordjylland inden kampen mod Tunesien tirsdag eftermiddag går i gang. Og stemningen er helt i top. 

I Østervrå, hvor Joakim Mæhle har hjemme, er hallen fyldt. Eleverne på byens skole har nemlig fået tidligt fri for at kunne se kampen sammen. Langt de fleste er iført fodboldtrøjer med Mæhles nummer 5. 

En af dem, der er med, er Magnus. Han er normalt ikke så interesseret i fodbold, men i dag forholder det sig ganske anderledes: 

- Det er helt sikkert sjovere, end at se det hjemme. Her får man meget mere stemning - der er mennesker og råb - man får bare det hele med, lyder det fra en meget entusiastisk folkeskoleelev. 

Har lært Mæhle lidt

I hallen i Østervrå var også Annette, som har undervist Joakim Mæhle i idræt for en del år siden efterhånden. Og selvfølgelig kan idrætslæren huske ham. 

- Han var bedre end de fleste. Og meget bedre end mig, selvom det var mig, der var læreren. 

Men hun mener nu også, at hun har lært ham lidt:

- Det er nok den udersige, jeg har lært ham mest - den vi så til EM, siger hun og skraldgriner. 

I Gigantium er 2.500 personer mødt op for at se landsholdskampen i fællesskab. Nogle af dem har taget en fridag fra arbejde - nogle har måske taget en pjækkedag - og nogle holder tidligt fri fra studierne på Aalborg Universitet eller UCN. 

- Jeg havde fri klokken 11.30, og så sagde jeg bare til studiegruppen, at jeg skulle gå, for der er bold i dag, lyder det fra en af de glade fodboldfans. 

Storskærmsarrangementet foregår i ishockeyhallen i Gigantium, hvor medarbejdere har brugt en god del af natten på at få dækket den glatte is, så de mange fodboldfans kan stå sikkert, når de ser Danmark spille mod Tunesien. 

Danmarks A-landshold har kun mødt Tunesien to gange tidligere i henholdsvis 2002 og 1960 og begge gange endte kampene med dansk sejr. 

Mæhle med i startopstillingen

I 1960 var det med den nordjyske fodboldlegende Harald Nielsen på holdet, hvor han i øvrigt fik scoret til 2-0, og i 2002 sørgede endnu en nordjyde for et dansk mål, da Jesper Grønkjær scorede til 1-0 mod Tunesien.

En mindre sidebemærkning, men håbet i hele Danmark er, at historien kan gentage sig, og det bliver til endnu en dansk sejr mod Tunesien, og så kan man i sit stille sind også håbe, at hele historien går i ring, og nordjyske Joakim Mæhle får kuglen i kassen og følger i sine nordjyske forgængeres fodspor – ’prinsgeMæhlen’ er i hvert fald i den danske startopstilling mod Tunesien.


Seneste nyt

fra Nordjylland