Det får stor betydning for AKKC, hvis erhvervsministerens udspil om at lade messecentre lukke mere end 500 gæster ind, går igennem. Foto: Per Frank Paulsen

Glæde over udsigt til flere messe- og koncertgæster

Erhvervsminister Simon Kollerup lægger op til, at messecentre må lukke mere end 500 gæster ind, og det kommer til at gøre en stor forskel for kultur- og messecentrene, lyder det i Nordjylland.

Det har ikke været et let år for de nordjyske messe- og koncertarrangører, men med Erhvervsminister Simon Kollerups udmelding mandag, er der lys forude. Han vil nemlig tillade messecentre at lukke mere end 500 gæster ind, og det kan få stor betydning for de nordjyske messe- og kulturcentres muligheder for at gennemføre arrangementer.

Læs også Minister vil lempe restriktionerne for messecentre

- At man begynder at kigge på det her, kan få enorm betydning. Der bliver helt klart nogle ting, som bliver nemmere at gennemføre, og det giver jo næsten sig selv, at jo flere mennesker, vi må have inde, jo lettere bliver det at gennemføre, siger dirketør for Aalborg Kongres og Kultur Center, Nicolaj Holm.

I år har AKKC mistet en stor del af omsæningen på grund af coronanedlukningen, men selv om ministerens nye udspil kommer til at redde en smule, er det ikke resten af 2020, der er det største fokus. I stedet er man begyndt at se frem mod 2021.

- Vi er jo godt klar over, at corona ikke forsvinder ved årsskiftet, så derfor er vi begyndt at planlægge, hvordan vi skal afvikle arrangementer i 2021, siger Nicolaj Holm.

Et fleksibelt hus

AKKC har været i gang med minutiøst at opmåle lokaler og lave detaljerede rapporter over, hvordan man kan opdele salene på forskellig vis, så man kan have plads til helt op til 3000 gæster, samtidig med at alle sikkerhedskrav opfyldes.

- Vi er jo heldige, at vi har et så fleksibelt hus med alt fra små lokaler til de store sale, og vi har mulighed for at flytte vægge på mange måder, så vi kan få en del folk herind. Derfor håber jeg selvfølgelig, at der blive landet en fornuftig aftale om, at vi må have lov at lukke flere end de 500 ind, siger Nicolaj Holm.

Han tilføjer, at husets fleksibilitet betyder, at de vil være i stand til at afvikle messer, konferencer og kulturevents lige godt.

I maj nedlagde AKKC 12 stillinger. Det er dog ikke alene corona-relateret. En del af stillingerne blev nedlagt som en del af husets strategi frem mod 2025.

Læs også Ny aftale havde ikke forhindret fyringer i AKKC