LIGE NU:

Sådan gør myndighederne lige nu

Region, kommuner og skoler er i høje omdrejninger ovenpå myndighedernes nedlukning af samfundet.

Overalt blev der onsdag aften sendt chokbølger gennem samfundet, da statsminister Mette Frederiksen bekendtgjorde, at Danmark lukker ned.

Det sker for at begrænse spredningen af coronavirus. 

De voldsomme tiltag betyder, at vuggestuer, børnehaver, skoler, uddannelsesinstitutioner og virksomheder lukker ned. Børn skal blive hjemme, og voksne skal, hvis det er muligt, arbejde hjemmefra.

Statsministeren fo

Konsekvenserne er lige nu helt uoverskuelige, og fra alle kanter appelleres der til, at man hjælper hinanden, så dagligdagen kan gå videre så gnidningsfrit som muligt. 

Regionsrådsformand i Region Nordjylland Ulla Astmans reaktioner på myndighedernes nedlukning af Danmark. 

- Det er en alvorlig situation, og vi skal stå sammen. Vi kommer til at se aflysninger af alle ikke-livstruende operationer. Vi er er i fuld gang med at opruste, og lige nu er der telefonmøder og videomøder o gang for at komme videre i planlægningen, fortæller regionsrådsformand Ulla Astman onsdag aften til TV2 Nord. 

Hun mener, regionen er godt gearet til at håndtere situationen. 

- Der er gjort særskilte afdelinger klar til smittede, der er bestilt ekstra respiratorudstyr hjem, alle lagre er fyldt op. Nu har vi fokus på at uddanne sundhedspersonalet til at varetage situationen, siger hun og opfordrer myndighederne til at arbejde sammen på tværs for at sikre, at nødvendigt personale eksempelvis kan få passet deres børn, så de kan varetage deres kritiske jobfunktioner. 

Borgmester: - Dybt alvorlig situation

I Aalborg står borgmester Thomas Kastrup-Larsen og hans kommunalt ansatte overfor en kæmpe indsats, når man skal håndtere lukninger af utallige institutioner og skoler. 

Borgmester i Aalborg Kommune, Thomas Kastrup-Larsen. 

- Opgaven er at gøre det på en måde, så vores sundhedspersonale kan komme på arbejde. Der er et stort planlægningsarbejde forude, som vi skal tage dybt alvorligt, siger han. 

Opgaven er allerede gået i gang i embedsværket og vil fortsætte de kommende dage.